Kahramankazan'da 19 Mayis Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayrami Coskuyla Kutlandi

Kahramankazan Belediyesi 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla “Gençlik Konserleri” düzenledi. Konserde ünlü sanatçilar Berkay ve Hüseyin Kagit sahne aldi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami Kahramankazan’da büyük bir coskuyla kutlandi. Kahramankazan Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103. yil dönümüne özel olarak “Gençlik Konserleri” düzenledi.

Konserler kapsaminda sanatçilar Berkay ve Hüseyin Kagit konser verdi. Kahramankazanlilarin yogun ilgi gösterdigi konserlerde seslendirilen türkü ve sarkilar zafer coskusunu artirirken, ilçe halki sanatçilara hep bir agizdan eslik etti. Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz ve belediye meclis üyelerinin, çalinan Ankara havalariyla oynayan vatandaslara eslik etmesi renkli görüntülerin yasanmasina neden oldu. Vatandaslar tarafindan açilan cep telefonlarinin flaslari ise konsere ayri bir hava katti. Seymen ekibinin gösterisi izleyenlerden büyük alkis aldi.Konserlere verilen ara sirasinda Kahramankazan Belediyesi’nce belediye binasinin en üst katinda havai fisek gösterisi düzenlendi.

Ilçenin her yerinden izlenebilen gösteriyle birlikte renkli dakikalar yasanirken, Kahramankazan’da gökyüzü rengârenk görüntülere sahne oldu.

Baskan Oguz, konusmasini yapmak üzere sahneye, Kahramankazan Belediyespor Kulübü’nün farkli dallarda sampiyon olan ve dereceye giren genç sporculariyla birlikte çikti. 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103. yil dönümünü büyük bir coskuyla kutlamaktan son derece mutlu olduklarini belirten Oguz, “Türkiye’mizin gelecegini sekillendirecek olan gençlerimizin coskusunu artirmak ve bu coskuya ortak olmak için Gençlik Konserleri düzenledik. Kahramankazan 19 Mayis’ta tek yürek oldu” dedi.

19 Mayis 1919 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtulusunun ve kurulusunun mesalesinin ateslendigi gün oldugunu söyleyen Oguz, “19 Mayis, Milli Mücadele’nin baslangiç günüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecege emin adimlarla yürüyeceginden ve sonsuza dek yasayacagindan eminiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, 1071’den bu yana istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarini, essiz fedakârliklariyla milletimizin gönlünde ölümsüzlesen bütün sehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmis gazilerimizi rahmetle ve minnetle aniyor, hayatta olan gazilerimize hayirli ömürler diliyorum 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA