Hatice Akbas'in Memleketi Malatya'da Sampiyonluk Coskusu

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda 54 kiloda mücadele eden Hatice Akbas, final maçini kazanarak dünya sampiyonu oldu. Milli boksörün memleketi Malatya’da ise büyük sevinç yasandi.

Türkiye’nin ev sahipliginde Istanbul’da düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda 54 kiloda mücadele eden Hatice Akbas, final maçini kazanarak dünya sampiyonu oldu. Basaksehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nin 11. gününde Hatice Akbas, final maçinda Rumen rakibi Lacramioara Perijoc ile karsilasti.

Tribünlerin büyük destegiyle maça iyi baslayan Hatice, ilk raundu 4-1 aldi. Ikinci raundu 3-2 kaybeden milli boksör, son raunda genel skorda üstün girdi. Son 3 dakikalik bölümü de 3-2 alan ay-yildizli boksör, maçi 3-2 kazanarak altin madalyaya uzandi.

Milli boksörün memleketi Malatya’nin Akçadag ilçesinde ise müsabakayi çarsi meydaninda dev ekranda izleyen hemsehrileri gelen dünya sampiyonlugu ile büyük sevinç yasadi. Hatice Akbas’in annesi Ilkay Akbas ile birlikte Basaksehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde karsilasmayi takip eden Akçadag Belediye Baskani Ali Kazgan ise milli boksörü kutlayarak, "Akçadag’in sesini dünyaya duyuran kizimiz Hatice’ye tüm hemsehrilerim adina tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA