Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari 25 Mayis'ta Marmaris'ten Baslayacak

Cumhurbaskanligi himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanligi ve Gençlik ve Spor Bakanligi’nin katkilariyla, Istanbul Valiligi ve Mugla Valiligi’nin is birliginde, Türkiye Yelken Federasyonu 2022 Faaliyet Programi çerçevesinde Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü tarafindan düzenlenen Cumhurbaskanligi 3’üncü Uluslararasi Yat Yarislari Marmaris’ten basliyor.



Ilk yaris olan Halikarnas Kupasi 25 Mayis’ta Marmaris’ten start alarak 190 deniz millik çok zorlu bir rotanin tamamlanmasiyla 27 Mayis’ta Bodrum’da sona erecek. 28 Mayis’ta Bodrum Kalesi’nde gerçeklestirilecek ödül töreni ile ilk yarisin kazananlari kupalarina kavusacak. Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari; DHL Express Türkiye ana sponsorlugunda, Türkiye’nin marka sehri ve turizmin baskenti olan Mugla’da baslayacak ve kitalarin bulusma noktasi Istanbul’da sona erecek.

En prestijli yat yarisi

Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu, Cumhurbaskanligi Uluslararasi Yat Yarisi’nin en prestijli yat yarislarindan biri oldugunu belirterek, “Organizasyonumuz henüz 3’üncü yilina girmisken gerek ulusal gerekse uluslararasi mecralarda en prestijli yat yarislarindan biri olarak yerini almis bulunmakta. Turizmin baskenti Mugla’nin essiz denizlerinde 25 Mayis’ta çok özel bir etkinlige imza atacagiz. Tüm yelken sevdalilarini Marmaris’e bekliyoruz” dedi.



11 farkli sinifta yarislar

Halikarnas Kupasi’ndaki yarislar bu yil toplam 11 farkli sinifta gerçeklesecek. Bu siniflar ana olarak yaris lisansi olan ve olmayanlar olarak ikiye ayriliyor. Bu yil 100’ün üzerinde yat yarisacak. 25 Mayis Çarsamba Mugla’da baslayacak yarislar Bodrum’da 27 Mayis Cuma günü sona erecek.

Bodrum Kalesi’nde ödül töreni

Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari’nin Mugla etabi, 25-27 Mayis’ta dünyanin en özel destinasyonlarindan Marmaris-Göcek-Bodrum rotasinda gerçeklestirilecek. Ekiplerin Halikarnas Kupasi için mücadele verecegi yarislarin ödül töreni ise 28 Mayis tarihinde Bodrum Kalesi’nde düzenlenecek.

Kaynak: İHA