Bartin Üniversitesi'ne Avrupa Wushu Sampiyonasindan 6 Altin Madalya

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri katildiklari Avrupa Wushu Sampiyonasinda 6 altin madalya alarak büyük bir basariya imza attilar.

Farkli branslarda onlarca milli sporcunun ögrenimine devam ettigi Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden yeni basari haberleri gelmeye devam ediyor. Sadece ögrencilerinin degil mezunlarinin da yeni basarilara kostugu Bartin Üniversitesinde, son olarak Zeynep Makbule Akyüz ile Dursun Ali Çapoglu gurur duyulacak bir basariya imza atti.

13 ülkeden bin sporcunun katildigi Bulgaristan Burgaz’da düzenlenen Avrupa Wushu Sampiyonasinda Zeynep Makbule Akyüz Baguzhang, Opsiyonel Gunshu, Duilian ve Jiti branslarinda; Dursun Ali Çapoglu ise Baijiquan ve Jiti branslarinda altin madalyaya uzandilar. Sampiyonada Türkiye 103 altin, 62 gümüs, 24 bronz madalya alarak turnuva genelinde en çok madalyayi kazanan ülke oldu.

Aldigi basarilardan dolayi Zeynep ve Dursun Ali’yi tebrik eden Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartin Üniversitesinin genç sporcularindan yeni basari haberleri gelmeye devam ediyor. Ögrencilerimiz katildiklari her organizasyonda aldiklari basarilarla sehrimizi ve Üniversitemizi en iyi sekilde temsil ediyor. Son olarak Avrupa Wushu Sampiyonasina katilan ögrencilerimiz Zeynep Makbule Akyüz ve Dursun Ali Çapoglu toplamda 6 altin madalyayla alarak büyük bir basariya daha imza attilar. Ögrencilerimizi tebrik ediyor, gayretleri için Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Zahit Serarslan basta olmak üzere tüm bilesenlerimizi gönülden kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA