Balikesirspor - Eyüpspor Maçin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 38. haftasinda Balikesirspor sahasinda Eyüpspor’a 3-0 maglup oldu. Maçin ardindan her iki takimin teknik sorumlusu maçi degerlendirdi.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda ilk olarak konusan Balikesirspor Teknik Sorumlusu Alaettin Hikmet Isik, genç oyunculari hem Balikesirspor’a hem de Türk futboluna kazandirmaya devam edeceklerini söyledi.

Isik, "Öncelikle bizi izleyen, bizi izlemeye gelen ve sahada genç yetenekleri görmek isteyen taraftarlarimiza tesekkür ediyorum. Yayinci kurulusa tesekkür ediyoruz. Eyüpspor’a sampiyonluk yolunda basarilar diliyorum. 9 tane genç yetenekle sahaya çikabilmek. 18 yas, 19 yas arasinda çocuklari sahaya sürebilmek büyük cesaret isterdi. Biz bu cesaretimizi bes haftadir sürdürüyoruz. Sayin Baskanimiz Özgür Yilmaz Bey de bize bu cesareti verdi, arkamizda durdu. Ankaragücü’nde baslayan maratonumuz bugün Eyüpspor maçiyla sonlandi. Futbolun bütün gereksinimlerini, güzelliklerini ortaya koyarak sahaya yaydigimizi inaniyorum. Ve bu arkadaslari, bu gençlerimize Balikesirspor camiasina ve Türk futboluna kazandirmak için elimizden gayreti göstermeye çalisiyoruz” dedi.



Eyüpspor Cephesi

Eyüpspor Teknik Direktörü Ibrahim Üzülmez ise Balikesirspor maçinin play-off öncesi eksikleri görmek adina iyi bir maç oldugunu ifade etti.

Üzülmez açiklamasini su sekilde sürdürdü: “Genç bir takimla mücadele ettik. Rakibe saygi duyarak iyi bir mücadele ortaya koydugumuzu düsünüyorum. Geldigimiz günden itibaren farkli oyun içerisinde oyuncularin aliskanliklari vardi ve bu aliskanliklari en iyi sekilde pozitife çevirmek için gayret gösteriyoruz. Sezonun geneline baktiginiz zaman özellikle defansif anlamda çok gol yiyen bir takimiz. Bu kadar gol yiyen takimin da tabii ki hedeflere ulasmasi çok kolay degil. Onlari gidermeye çalistik. Bugün de sahanin geneline 90 dakikalik süreye baktigimiz zaman karsimizda mücadele eden, genç bir takim olmasina ragmen oyun disiplininden kopmayarak rakibimize de saygi duyarak, genç kardeslerimize de saygi duyarak bir müsabaka oynadik. Simdi bizim için önemli olan play-off. Play-Off’taki rakiplerimizin de ne kadar bu iste istekte olduklarini biliyoruz. Eksiklerimiz var. Eksiklerimizi kalan süre içerisinde en iyi sekilde gidermeye çalisacagiz. Çünkü biz istiyoruz. Inaniyoruz, yapacagimiza inaniyoruz. Bu isin finali neyse oraya gitmek istiyoruz. Oyuncularimizla da konusuyoruz. Özellikle geldigimiz günden itibaren hakikaten güzel bir takimdaslik ortaya koymaya basladilar. Kalan süreyi en iyi sekilde degerlendirip play-off maçlarina hazirlanmaya çalisacagiz.”

Kaynak: İHA