Bakan Kasapoglu Açiklamasi 'Kadin Boksunda Türkiye'nin Ismini Zirveye Kazidilar'

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, "5 altin 2 bronz ile hem madalya rekoru kirdilar hem de dünya sampiyonlugu ile kadin boksunda Türkiye’nin ismini zirveye yazmadilar, kazidilar” dedi.

Istanbul’da düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nin son gününde milli boksörler Busenaz Sürmeneli, Buse Naz Çakiroglu, Hatice Akbas ve Sennur Demir, turnuvayi altin madalya ile noktaladi. Turnuvanin sona ermesiyle Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Bakan Kasapoglu, turnuva sonucunun bir gurur tablosu oldugunu vurgulayarak, "Gençlerimizin, kadin sporcularimizin ülkemize yasattigi bu gurur tablosu bizler için çok büyük mutluluk. Her sporcumuzu gönülden tebrik ediyorum. Onlar bize Gençlik Haftasi’nda 19 Mayis’in hemen ertesinde çok büyük bir mutlulugu yasattilar. 5 altin 2 bronz ile hem madalya rekoru kirdilar hem de dünya sampiyonlugu ile kadin boksunda Türkiye’nin ismini zirveye yazmadilar, kazidilar" seklinde konustu.



"Sporcularimizla el ele vererek omuz omuza basarili yarinlara yürüyecegiz”

Basaridan ötürü sporculari, hocalari ve sporcularin ailelerini tebrik eden Bakan Kasapoglu, "Hem kendilerini hem onlarda emegi olan hocalarini, ailelerini tebrik ediyorum. Türkiye, her alanda oldugu gibi sporda da zirveye oynuyor. Cumhurbaskanimizin liderliginde verilen emekler özeriyle gelinen nokta hamdolsun hepimizi gururlandiriyor. Kadin odakli spor diyoruz. Iste kadini erkegiyle firsat esitligini ne kadar ciddi odak aldigimizin, yolumuza nasil güçlü devam ettigimizin en güzel resmi bu. Bu resmi, bu tabloyu büyütme adina yine bu sporcularimizla el ele vererek omuz omuza vererek daha güçlü basarili yarinlara yürüyecegiz. Her sporcumuzu gönülden kutluyor, milletimizi bu anlamli güzel basariyla mutlu kildiklari için her birine gönülden tesekkür ediyorum" açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA