Amatör Sporun Dostu Ali Öcal, Batikent'te Yasayacak

Yenimahalle Belediyesi kisa bir süre önce hayatini kaybeden Gazeteci Ali Öcal adina Batikent Semt Sahasi’nda “Ali Öcal Dostluk Futbol Turnuvasi” düzenledi.

Yenimahalle Belediyesi kisa bir süre önce hayatini kaybeden amatör sporun en büyük dostu Gazeteci Ali Öcal adina Batikent Semt Sahasi’nda “Ali Öcal Dostluk Futbol Turnuvasi” düzenledi.

Törende, Batikent Semt Sahasi’nin adi da Ali Öcal Stadi olarak degistirilerek duayen gazeteci Batikent’te ölümsüzlestirildi. Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar’in ev sahipliginde düzenlenen turnuvaya Öcal ailesinin yani sira Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Murat Kandazoglu, Çamlidere ve Doga Dostlari Dernegi Baskani Ahmet Tekcan, Yenimahalle Belediyesi Baskan Yardimcilari Yasar Neslihanoglu, Erhan Aras, belediye meclis üyeleri, Yenimahalle’deki amatör spor kulübü yöneticileri ve sporcular katildi.



Ali Öcal Batikent’e çok yakisti

Yenimahalle Belediyesi’nin tüm amatör sporlara tam destek verdigini anlatan Baskan Yasar, “Yerel yöneticilerin görevi kentlerindeki gençlere sahip çikmak, onlara sporda da egitimde de uygun ortamlari ve tesisleri hazirlamaktir. Biz Yenimahalle’de spor altyapimizi tamamladik. Ali Öcal’in adi da bugünden sonra bu sahamizda yasayacak. Öcal Ailesi’ni taniyorum. Ali, mütevazi, saygin herkesi seven, kin ve nefretten uzak duran, çikar iliskileri olmayan dogaya ve spora asik bir insandi. Ne yazik ki aramizdan çok genç yasta ve aniden ayrildi. Çok çok üzüldüm. Ruhu sad olsun. Ali Öcal ismi buraya çok yakisti” dedi.



“Bugün benim için çok anlamli bir gün”

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Murat Kandazoglu da, “Ali Öcal benim 22 yillik yol arkadasim, dostumdu. Bugün benim için çok anlamli, güzel bir gün. Öcal’in camiamiza çok büyük emekleri geçti. Batikent semt sahasina adinin verilmesinde emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kisa bir konusma yaparak babasini anlatan Burak Öcal ise, “Böyle bir tesisin babamin adiyla yasatilmasinda emegi geçen basta Yenimahalle Belediye Baskanimiz Fethi Yasar’a, Federasyon Baskanimiz Murat Kandazoglu’na ve Çamlidere Doga Dostlari Dernegi’ne tesekkür ediyorum” dedi.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Çamlidere Doga Dostlari Dernegi ve Çamlidere Belediye Spor Kulübü törenin ardindan Baskan Yasar’a desteklerinden dolayi plaket verdi.

Kaynak: İHA