Altay'in Geçici Baskani Belli Oldu

Altay Spor Kulübü’nün Olaganüstü Seçimli Genel Kurulu’nda seçime tek aday olarak giren Ayhan Dündar, 165 oyun 73’ünü alarak Altay Spor Kulübü’nün geçici olarak yeni baskani seçildi.

Spor Toto Süper Lig’de küme düsmesi kesinlesen Altay, geçtigimiz Nisan ayinin son günlerinde Baskan Özgür Ekmekçioglu’nun istifa etmesi üzerine 28 Nisan 2022 tarihinde Olaganüstü Seçimli Genel Kurul düzenlemisti. Genel kurulda baskan adayi çikmazken, eski baskan Özgür Ekmekçioglu’nu destekleyenler ile muhalifler arasinda yumruklu kavga çikmisti. Kavga sebebiyle genel kurula uzun bir süre ara verilmis, denetim ve faaliyet raporlari okunan genel kurul, ileri bir tarihe seçim gündemiyle toplanmak üzere ertelenmisti.

Iki aday çikti; biri oy kullanma sirasinda çekildi

16 Mayis Pazartesi günü yapilmasi planlanan genel kurulun salonun fiziki sartlarinin tamamlanamamasi sebebiyle 20 Mayis (bugün) tarihine alinmasi kararlastirildi. Bugün ise ertelenen genel kurul, yeniden Izmir Faal Futbol Hakemleri Dernegi’nde düzenlendi.

Divan Kurulu Üyeliklerini Erdinç Altinyeleklioglu, Aykut Dikencik ve Çagdas Karabas’in yaptigi olaganüstü genel kurulda kulübün sahipsiz kalmamasi ve kayyuma devredilmemesi adina Ayhan Dündar ve Hakki Küllü, yönetim kurulu listelerini belirleyerek baskanlik için seçime girdi. Ancak oylama sirasinda Hakki Küllü, kulübün kayyuma gitmemesi için adayligini açikladigini ancak daha sonra baska bir adayin da adayligini açiklamasi sebebiyle seçimden çekildigini açikladi.



Ayhan Dündar baskan seçildi

5 sandikta yapilan oylama sonucunda 165 oyun 73’ünü alan ve seçime tek aday olarak giren Ayhan Dündar, Altay Spor Kulübü’nün yeni baskani seçildi.

Seçimin ardindan konusma yapan Baskan Ayhan Dündar, “Bizler 108 yillik kulübümüzü en dogru sekilde idare edebilmek için bu süreçte camianin dinamiklerini bir araya getirebilmek için elimizden gelen bütün zorluklari asip, ne yapilmasi gerekiyorsa yapmaktan yana imtina eden insanlariz. Kulübümüzün çok zorlu bir yasadigi ortada. Camianin ileri gelenleri ve taraftarlar olarak herkesin de sorumlulugu alarak Altay’in yasamasi için elinden geleni yapacagina süphemiz yok. Altay, Altaylilarindir mottosuyla yola çikarak ve bu süreçte herkesin destegini vereceginden emin olarak bu görevi simdilik üstlenmis bulunuyoruz. Bir araya gelerek kulübü bu girdaptan çikarmak için herkesin elinden geleni yapacagina inaniyorum. Herkese tesekkür ederim” dedi.



Ayhan Dündar’in yönetim kurulu listesinde yer alan isimler su sekilde:

Polat Özen, Berk Hizliates, Ahmet Avni Atayol, Umut Samaraz, Deniz Ugur Kemahli, Turan Güven, Seza Sönmez Yasar, Ugur Kocaman, Ogan Çaylayik, Ihsan Saraç.

Kaynak: İHA