Manisa BBSK ING Basketbol Süper Ligi'nde

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) sezona sampiyonluk parolasiyla giren Manisa Büyüksehir Belediyespor Basketbol takimi, hedefine ulasti. Sezona Federasyon Kupasini kazanarak baslayan yesil-beyazli ekip, sampiyon olarak sezonu çifte kupa ile tamamlamis oldu. Maçin bitimiyle salonda büyük bir sevinç yasandi.

Manisa’nin dev adamlari sahaya Sercan Topçu, Diante Watkins, Fatih Cantitiz, Andre Willamson, Tuna Han Dikmen 5’iyle çikti. Ilk periyodu 30-15 önde tamamlayan dev adamlar, ikinci periyotta üstünlügü elden birakmadi ve ilk yariyi 50-30 önde tamamladi. 3. Periyotta Manisa 25 sayi bulurken, Balikesir ise 29 sayi atti. 4. Periyoda 75-59 önde giren Manisa BBSK sahadan 98-71 galip ayrilmayi basardi. Dev adamlarda 12 sporcudan 10’u sayi üretmeyi basardi. Diante Levan Watkins 20 sayiyla takimin en skorer oyuncusu oldu. Maçin en skor oyuncusu ise 22 sayi atan Balikesir’den Carlton Edward Bragg oldu. Manisa Büyüksehir Belediye Spor Kulübü, Tarik Almis Spor Salonunda oynanan maçta Balikesir Büyüksehir Belediyespor’u 98-71 yenerek bitime 1 hafta kala sampiyonlugunu ilan etti ve Süper Lig’e yükseldi. Yesil-beyazli ekip, taraftarlarin büyük destegiyle maçi bastan sona üstün götürdü. Ligde 23. galibiyetini alan dev adamlar, 2022-2023 sezonunda ING Basketbol Süper Ligi’nde oynayacak. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyüksehir Belediyespor Baskani Mehmet Güzgülü, Manisa Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap da çok sayida taraftarla birlikte karsilasmayi büyük bir heyecanla takip etti. Maç sonrasi basketbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yasadi. Baskan Ergün ve Baskan Güzgülü, sahaya inerek bando takimi esliginde sampiyonlugu kutladi. Manisa BBSK Baskani Mehmet Güzgülü karsilasmanin ardindan yaptigi açiklamada "Bu mutlu günde diyecek pek bir sey bulamiyoruz. Sene basinda federasyon Kupasini alarak bu sampiyonlugun ayak izlerini vermistik. Bir yilda iki kupa alan ender takimlardan biriyiz. Hem federasyon kupasini kazandik, simdi de sampiyonlugumuzu ilan ettik" seklinde konustu.



Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ergün: "Her sey muhtesem"

Büyük bir sevinç yasayan ve bunu hem parkede hem de tribünlerde gösteren Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ise sunlari söyledi:

"Söylenecek kelime yok. Her sey muhtesem. Muhtesem bir takim, muhtesem bir taraftar. Büyük bir coskuyla bütün bir sezon boyunca takimi destekledi Manisa halki. Biz de onlarin yaninda olduk. Ilk defa basketbolda süper ligi getirdik. Çok sükür. Ikinci bir bayrami yasattilar bize. Önümüzdeki yil Süper Ligde oynayan Anadolu Efes’inden Fenerbahçe’sine kadar bütün takimlari Manisa’da agirlamanin mutlulugunu yasayacagiz. Emegi geçen yönetim, teknik kadro, oyuncular, seyirciler hepsine tesekkür ediyorum.”

Manisa BBSK Basketbol Sube Sorumlusu Çaylan: "5 senedir bu hedef için çalisiyoruz"

Manisa BBSK Basketbol Sube Sorumlusu Bora Çaylan, karsilasmanin ardindan yaptigi açiklamada, "5 yilin sonunda hedefledigimiz yere vardigimiz için çok mutluyuz. 5 yilin basinda bu hedefle yola çikmistik. 9 aydir oyuncular gecelerini gündüzlerine kattilar, çok ter akittilar. Emeklerinin karsiligini aldiklari için çok mutluyum. Sehrimize de ilk defa Basketbol Süper Ligi heyecani yasatacagimiz içi ayrica gururluyum. Bu taraftar bu bütünlesmeyle süper ligde de kalici olacagiz. Sehrimize basketbolu daha çok sevdirip Manisa’yi bir basketbol sehri yapacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA