Sinan Kaloglu Açiklamasi 'Altay Spor Kulübü Hiçbir Zaman Sahipsiz Kalmaz'

Kongre süreci nedeniyle kulüpte her seyin belirsiz oldugunu ifade eden Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, “Kulübümüz biraz zor durumda. Altay Spor kulübü hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Kongreden sonra da kalacagini zannetmiyorum” diye konustu.

Spor Toto Süper Lig’den düsmesi kesinlesen Altay’in Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, kulübü ile sözlesmesinin devam ettigini ve kongre süreci nedeniyle her seyin belirsiz oldugunu söyledi.



Basin mensuplari ile Altay Vali Kutlu Aktas Tesislerinde ’bir araya gelen Kaloglu, transfer yasagi oldugunu hatirlatarak, “Kulübümüz biraz zor durumda. Altay Spor kulübü hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Kongreden sonra da kalacagini zannetmiyorum” dedi.

Altay’a ligin son 8 haftasinda geldigini dile getiren Kaloglu, “Süper Lig’in en iyi takimlarinin bizimle olan maçlari da son 8 haftaya denk geldi. Bu bizim açimizdan biraz sansizlik oldu. Özellikle Sivasspor maçindan sonra Serkan hocanin birakmasinin ardindan demoralize olan bir takim vardi. Geldigimizde oyuncularin modunu yükseltmek kolay olmadi. Onlari motive etmek kolay olmadi. Birakan ve sezonu kapatan oyuncularimiz oldu. Zaten çok derin bir kadrosu olan takim degildik. ‘Yüzde 1 bile umut varsa umut vardir’ dedim hep. Ben göreve geldikten 5 gün sonra Antalyaspor ile oynadik. Antalyaspor ile oynadigimiz maçta da takimi degistirmek istemedim. Serkan hocada puanlar almis bir takim vardi. Bu takimi bozmak istemedim” diye konustu.



“En çok süre oyuncularimizi oynatamadik”

Antalyaspor maçinin ardindan takimda degisiklikler yaptigini ifade eden Kaloglu, “Antalyaspor, ligin en iyi takimi. Antalya maçindan sonra bende bazi düsünceler olustu. Özellikle savunmasal anlamda takimin boyunu kisaltmamiz gerekiyordu. Takimi daha kompakt oynatmamiz gerekiyordu. O sirada baskanimiz da istifa etti. Burada isler biraz daha zorlasmaya basladi.

Yine de takimi motive edip oynatmaya çalistik. Hücum hattimizda sezonu kapatanlari vardi. En çok süre oyuncularimizi oynatamadik. Marco kadro disiydi. Deniz de sezonu kapatmisti. Rayyan ve Bamba’nin maç eksikligi vardi. Elimizdeki oyunculardan en iyi verimi almaya çalistik. Bana göre de aldik da. 1. bölgeden 2. ve 3. bölgeye paslarda bizim takim lig 6.’si oldu. 21 takimin oldugu bir ligde lig 6.’si olduk. 3. bölgedeki oyuncularimizin eksikligi bizi sonuca götüremedi maalesef” dedi.

Altay armasini yere degdirmek istemedigini savunan Kaloglu, “Biz oyunculari motive edip Türkiye’de genel anlamda en çok kosan 3. takim olduk. Bütün veriler de bu var. Bu kadar olumsuzluga ragmen bu veriler takdir edilmelidir. Bu karakteri ortaya koyacak oyuncularla da yol almak istedik” diye konustu.



“Yeni gelecek yönetim bu transfer yasagini açabilecek mi?”

Takimda transfer yasagi oldugunu yineleyen Kaloglu, “Yeni gelecek yönetim bu transfer yasagini açabilecek mi? Açarsa nasil bir kadro olusturmak isteyecek. Yeni yönetimle bunlari konusacagiz. ‘Kulübümüzün hedefi ne olacak?’ diye soracagiz. Bunu belirleyecek kisi biz degiliz. Bunu yönetim belirleyecek. Bizler de onlarin verdigi görevi yerine getirecegiz” dedi.



“Hedefim yüksek”

Çok büyük hedeflerinin oldugunu söyleyen Kaloglu, “Futbolculugumda da hedeflerimi çok yüksek tuttum, antrenörlügümde de. Hedefim Avrupa çapinda bir Türk teknik direktör olmak. Bu yüzden Avrupa’da egitime önem verdim. Avrupa’ya gidip oynamamin bir sebebi de buydu aslinda. Almanya ve Hollanda’ya oralari ögrenmek ve çevre kazanmak için gittim. Insallah bir gün ülkemi yurtdisinda iyi bir sekilde temsil edebilirim” diye konustu.

Kaynak: İHA