Balikesir'de Üniversiteler Arasi Muay Thai Sampiyonasi Basladi

Balikesir’de Üniversitelerarasi Muay Thai Sampiyonasi basladi.

Üniversite Sporlari Federasyonu ve Türkiye Muay Thai Federasyonu organizasyonuyla, Balikesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliginde gerçeklestirilen Üniversiteler Muay Thai Türkiye Sampiyonasi için, BAÜN Burhan Erdayi Spor Salonunda resmi açilis seremonisi düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan açilis seremonisinde konusan; Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Karadag ve Türkiye Mua Thai Federasyonu Baskani Hasan Yildiz sampiyonaya katilan sporculara basarilar dilerken, ev sahibi Balikesir Üniversitesine de tesekkür ettiler.

Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ilter Kus da açilis seremonisinde yaptigi konusmaya 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini kutlayarak basladi.

Rektör Prof. Dr. Ilter Kus yakin dönemde Üniversiteler Boks Türkiye Sampiyonasi ve Üniversiteler Karate Türkiye Sampiyonasina ev sahipligi yaptiklarini hatirlatirken; “Balikesir Üniversitesi olarak, güçlü bir sportif altyapiya, olimpik nitelikli spor tesislerine ve alanlarinda güçlü akademik kadroya sahibiz. Ulusal spor organizasyonlarina ev sahipligi yapmaktan gurur duyuyoruz” diyerek sampiyonaya katilan sporculara, antrenörlere ve hakemlere basari dileklerini iletti.

Sampiyona, açilis seremonisinin ardindan, sporcularin müsabakalari ile devam etti. 22 Mayis tarihinde sona erecek sampiyonada, 35 farkli üniversiteden, kadinlar ve erkekler kategorilerinde 120 sporcu mücadele veriyor.

Kaynak: İHA