Ayse Çagirir, Dünya Kadinlar Boks Sampiyonu

Uluslararasi Boks Birligi (IBA) tarafindan Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda 48 kiloda mücadele eden Fenerbahçeli milli boksör Ayse Çagirir, final maçinda karsilastigi Kazakistanli rakibi Alua Balkibekova’yi maglup ederek Dünya sampiyonu oldu.

Basaksehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen sampiyonanin 10. gününde milli boksör Ayse Çagirir, 48 kilo final maçina çikti. Son 32 turunda Özbek Marjona Savrieva’yi, son 16 turunda Fransiz Rim Bennama’yi, çeyrek finalde Ingiliz Demie-Jade Resztan’i, yari finalde ise Arjantinli Aldana Florencia Lopez’i geçen milli boksör, finalde Kazakistan’dan Alua Balkibekova ile karsilasti. Ilk raundu 5-0 kaybeden Ayse, ikinci raundu ise 3-2 kazandi. Üçüncü rauntta seyirci destegini de arkasina alarak rakibi üzerinde son anlarda baski kuran milli boksör, büyük çekismeye sahne olan bu raundu 5-0, maçi da 3-2 kazanarak Dünya sampiyonu oldu.

Milli boksörlerin altin madalya mücadelesi 20 Mayis Cuma günü oynanacak final müsabakalariyla devam edecek. Buse Naz Çakiroglu, Kolombiyali boksör Ingrit Lorena Valencia Victoria ile, 54 kiloda Hatice Akbas, Romanyali Lenuta Lacramioara Perijoc ile, +81 kiloda Sennur Demir ise Fasli Mardi Khadija ile altin madalya için ringe çikacak.

Kaynak: İHA