Yenimahalle Ampute, Sampiyonlugunu Garantiledi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Ampute 1. Lig 2021-2022 Sezonu’nda bitime bir hafta kala sampiyonlugunu ilan eden takim sporculari, sampiyonluk kupasini Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar’a getirdi.

Yenimahalle Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 1. Ligin 17. haftasinda Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nü 5-0 yenerek sampiyonlugu garantiledi. 17 karsilasmayi namaglup tamamlayarak 102 gol atmayi basaran sporculari agirlayan Yasar, oyunculari tebrik ederek Süper Lig’de basarilar diledi.

“Engellilerin spor yapmasini daha fazla önemsiyorum”

Ankara’ya sampiyonlugu getiren kulüp sporculari ile gurur duydugunu belirten Yasar, “Engelli vatandaslarimizin spor yapmasi için bütün imkanlarimizi seferber ediyoruz. Çünkü engel tanimayan bireylerin spor dallarina yönelmesi, sosyal hayata katilim ve kisisel gelisim için büyük önem tasiyor. Yenimahalle’de özellikle amatör sporlara ve alt yapiya büyük önem veriyoruz. Amacimiz gelecekte basariyi yakalayacak sporcularin Yenimahalle’de yetismesidir. Bu nedenle Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü olarak ilçemizde çocuklari spora yöneltmek amaciyla gerek tesis gerekse egitim olarak tüm destegimizi sunuyoruz. Bu vesileyle Ampute 1. Lig’i sampiyon tamamlayarak Süper Lig’e çikan sporcularimizi yürekten kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.



"Diger belediyelere örnek olsun"

Yenimahalle’de spora ve sporcuya verdigi destekten ötürü Baskan Yasar’a tesekkür eden kulüp sporculari, “Birçok büyüksehirde ampute futbol sahasi yokken sadece Yenimahalle’de iki tane ampute futbol sahasi var. Fethi Baskan’in verdigi bu destegin diger belediyelere ve kurumlara örnek olmasini diliyoruz. Baskanimizin ihtiyacimiz olan her konuda sundugu destekten ötürü tesekkür ediyor, görevinde basarilar diliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA