Vali Kösger'in '19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami' Mesaji

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna giden yolda en önemli adimlardan birinin atildigi 19 Mayis 1919’un, 103. yil dönümünü, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami olarak bir kez daha coskuyla ve kivançla kutluyoruz. Kendi istiklâlini ve istikbâlini kazanma azmiyle, zafere inanmis bir milletin kutlu yürüyüsünün baslangici olan 19 Mayis; aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal’in öncülügünde Samsun’dan baslattigi sanli direnisin miladidir. Bir asra yaklasan Cumhuriyetimiz, Kurtulus Savasi’mizi lehimize sonuçlandiran birlik, beraberlik ve dayanisma ruhunu 103 yildir diri tuttugumuz için bugün dünyanin saygisini ve takdirini kazanmis, günden güne gelisen ve büyüyen bir devlet haline gelebilmistir” dedi.

“Devletimizi muasir medeniyetler seviyesinin de üzerine çikarabilme hedefimiz için bize ilham ve güç veren özel günlerden biri olan 19 Mayis’in, Atatürk tarafindan, gençligimize bayram olarak armagan edilmesi, gelecegimizin teminati saydigimiz evlatlarimiza verilen önemin en büyük göstergesidir” diyen Kösger, “Büyük ümitler bagladigimiz gençligin, çagin yeniliklerini takip eden, okuyan, arastiran, ilim, irfan ve inanç dolu bir nesil olarak yetismesi en büyük gayemiz olup, ecdadin ve sühedanin emanetlerine hakkiyla sahip çikabilmenin de en dogru yolu budur” ifadelerini kullandi.

Vali Kösger mesajini su sözlerle noktaladi:

“Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, vatan, bayrak ve kutsal degerlerimiz ugrunda sehadete ermis bütün sehitlerimiz ile ebediyete intikal etmis gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. Basta Izmirli gençler olmak üzere tüm gençligin ve aziz milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Kaynak: İHA