Vali Çuhadar'in 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami Mesaji

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayis 1919’da Samsun’a çikisi, millet olarak varligimizi güçlendiren, umutlarimizi canlandiran ve yolumuzu aydinlatan tarihi bir adim oldugunu vurguladi.

Vali Mahmut Çuhadar, tarih boyunca devletlerin kaderini tayin eden önemli dönüm noktalari oldugunu belirterek, “Zaferlerle dolu sanli tarihimizin en önemli dönüm noktalarindan biri olan 19 Mayis 1919 tarihi ise Atatürk öncülügünde aziz milletimizin bagimsizligi için Samsun’da istiklal mesalesini atesleyerek, Anadolu’nun her kösesine yayildigi ve Cumhuriyetimizin kurulusuna uzanan sürecin de basladigi tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi baslattigi günü Gençlik ve Spor Bayrami olarak Türk Gençlerine armagan etmesi son derece anlamli ve gençlere duyulan güvenin de simgesidir.

103 yil önce bugün Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan tutusturulan bagimsizlik mesalesi, halka halka yayilan isigiyla tarih yürüyüsümüzde yolumuzu ve ufkumuzu aydinlatmaya devam etmektedir” dedi.

Vali Çuhadar, mesajinda gençlere hitaben ise, “Istiklal mücadelemizin basladigi 19 Mayis gününün sizlere armagan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz milletimizin sizlere verdigi degerin ve duydugu güvenin bir göstergesidir.

Vatanini canindan üstün tutan ecdadimizin verdigi mücadeleler ve büyük fedakarliklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz ve Devletimiz sizlere emanettir. Bu aziz vatanin ecdadimizdan bizlere emanet oldugunun idraki içinde, tarihimize ve degerlerimize sadakatle sahip çikarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere tasimanin gayreti içinde olacaginiza inaniyorum.

Bizler Türk gençliginin, önce Malazgirt ovasinda, sonra Istanbul surlarinda, daha sonra Çanakkale’de ve 19 Mayis 1919’da Samsun limaninda vatan millet ve mukaddesat ugruna verilmis onurlu mücadelelere sahip çikacaklarina, gerektiginde, ecdadimizin üstlendikleri tarihi rolü üstleneceklerine yürekten inaniyor ve bu yolda ülkemizin umudu ve göz bebegi olan gençlerimizin yaninda olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu duygularla, bu anlamli günü gençligimize emanet ederek, Anadolu topraklarini yeniden Anadolu yapan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Istiklal Savasimizin sehit ve gazileri ile isimsiz kahramanlarini rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve Adiyamanli hemserilerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini en kalbi duygularimla kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA