Trabzonspor, Sezonun Son Maçinda Yeni Hedef Pesinde

Spor Toto Süper Lig’i, sampiyon olarak tamamlayarak 38 yil sonra büyük bir sevinç yasayan Trabzonspor, sezonun bitimine bir hafta kala yeni hedef pesinde. Bordo-mavililer, deplasmanda oynayacagi Medipol Basaksehir maçinda 3 puanla ayrilmasi halinde puanini 84’e çikartacak ve lig tarihindeki kendi rekor puanina ulasacak.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in son haftasinda deplasmanda Medipol Basaksehir ile karsilasacak. Sezonu sampiyon olarak tamamlayarak büyük hayalini gerçeklestiren bordo-mavililer yeni hedefi için sahaya çikacak. Karadeniz ekibi, sezonun son haftasinda rakibiyle oynayacagi maçtan galip ayrilmasi halinde 81 olan puanini 84’e çikartacak ve 48 yillik Spor Toto Süper Lig tarihinde en fazla puana ulasarak kulüp rekoru kiracak.

Bordo-mavililer, 1995-1996 sezonu ile 2010-2011 sezonunda 34 maçta 82 puan elde ederek tarihindeki en yüksek puana ulasmisti. Karadeniz ekibi, bu sezonda maç fazlasiyla rekor sansi yakaladi. Söz konusu sezonlari 82 puanla 2. sirada tamamlayan Trabzonspor bu sezon ise 77 puan elde ederek, rakipleriyle arasindaki puan farkindan dolayi sampiyonlugunu ilan etti.

Istanbul takimlarina yenilmedi

Trabzonspor, bu sezon Istanbul takimlari karsisinda maglup olmadi. Karadeniz ekibi, Istanbul temsilcilerine karsi oynadigi 11 karsilasmada 6 galibiyet, 5 beraberlik alarak maglubiyet yüzü görmeyerek 23 puan elde etti. Trabzonspor, Istanbul’un üç büyük rakibi Besiktas, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karsi 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi yasamadi.

Kaynak: İHA