Tarsus Idman Yurdu'na Ceza

İçel’in Tarsus Ilçe Belediye Baskani Haluk Bozdogan, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafindan Tarsus Idman Yurdu’na verilen cezaya tepki gösterdi. Bozdogan, "Bu karar Tarsus tarafindan unutulmayacaktir" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafindan Tarsus Idman Yurdu’na çesitli disiplin kurallarini ihlal ettigi gerekçesi ile toplam 47 bin TL ceza ve resmi müsabakayi kendi sahasinda seyircisiz oynama cezasi kesildi. Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, Cumhuriyet ile yasit olan Tarsus Idman Yurdu’nun liglerde gösterdigi basari sonrasi kentin kenetlendigini belirterek, "Sporun, Futbol Federasyonu eliyle siyasete alet edilmesi, Tarsus halkina yapilmis büyük bir hakaret olmakla birlikte, sampiyonluga kenetlenmis bir sehre kesilmis en büyük ceza anlami içermektedir" diye konustu.

Bozdogan, sampiyonluk yolunda atilan bu dev adim sonrasi böyle bir cezanin kabul edilemez oldugunu, Tarsus Idman Yurdu’nu, esi benzeri çok az görülen bir emek ve inanç ortaya koyarak, disiyle tirnagiyla geldigi play-off müsabakasinda seyircisinden ayirmaya çalismanin kabul edilebilir bir yani olmadigini ifade etti.

Tarsus Idman Yurdu’na inançlarinin tam oldugunu vurgulayan Haluk Bozdogan, "Bugün, Türkiye Futbol Federasyonu, bu basari ve kenetlenmeyi gölgeleyecek, takimimizin çeyrek finaldeki rakibi belirlendikten hemen sonra bu büyük heyecani alt üst edecek skandal bir karara imza atarak, takimimizi 1 resmi müsabakada sahasinda seyircisiz oynama cezasi ile cezalandirmistir. Degerli Tarsuslular, kiymetli Tarsus Idman Yurdu taraftari, gönlünüzü ferah tutunuz. Nasil ki sabahin bir sahibi varsa Tarsus’un da bir sahibi var. Tarsus’un sahibi, bugün bu utanç ve haksizlik karsisinda susan siyasi figürleri, Tarsuslu olmaktan baska Tarsus’a hiçbir hayri dokunmayan vekilleri degil, Tarsus halkidir. Tarsus Idman Yurdu’na hiçbir destek vermeyen sivil toplum kuruluslari degil, Tarsus Idman Yurdu taraftaridir. Bugün utanç duydugumuz, ne amaçla tezgahlandigini çok iyi bildigimiz bu siyasi karari bozacak olan Tarsus Idman Yurdu emekçileri ve sporcularidir. Takimimizin türlü engellemelere, türlü türlü siyasi oyunlara ragmen sampiyon olarak sehre dönecegine olan inancimiz tamdir" seklinde konustu.

Takimin tarih yazdigini ve buna engel olmaya çalisanlarin Tarsus tarafindan unutulmayacagini altini çizen Bozdogan, "Tarsus Idman Yurdu basarilarinin tarafli, tarafsiz her siyasi dengeyi bozdugu, Tarsus halkinin bu basarilarla kenetlenmesinin birçok siyasi figürü rahatsiz ettigi, takimimizin ve teknik heyetimizin Tarsus’ta tarih yazdigi bir süreci baltalayanlari, bu haksizliga sessiz kalanlari, bu basarilara gölge düsürenleri Tarsus halkinin hiçbir zaman unutmayacagini ve kosullar ne olursa olsun gereken dersi verecegini bildiriyoruz" seklinde ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA