Sennur Demir, Final Biletini Aldi Türk Kadinina Seslendi

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda 81 kiloda mücadele eden Sennur Demir finale yükseldi.

Uluslararasi Boks Birligi (IBA) tarafindan Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda yari final müsabakalari yapiliyor. Basaksehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen sampiyonanin 9. gününde ringe çikan Sennur Demir, yari final maçinda Polonyali Lidia Maria Fidura ile karsilasti. Ilk raundu 4-1 alan 39 yasindaki milli boksör, seyirci destegini de arkasina alarak ikinci raundu 5-0 kazandi. Son raundu da 3-2 kazanan Sennur adini finale yazdiran 5. isim oldu.

“34 yasinda dünya 3.’sü oldum”

Karsilasmanin ardindan duygularini paylasan Sennur Demir, yasin bir önemi olmadigina vurgu yaparak Türk kadinlarina çagrida bulundu. Demir, “Ülkeme, bizi buraya getirmek için fedakarlik yapanlara ve ayrica kulübüm Fenerbahçe’ye tesekkür ederim. Güzel bir maçin ardindan finale çiktim. 39 yasindayim, ‘benim yasim geçti artik yaslaniyorum’ diyen kadinlara sesleniyorum; ben 34 yasinda dünya üçüncüsü oldum. 36 yasinda dünya ikincisi oldum. Su an 39 yasindayim, Dünya Sampiyonasi’nda finale çikiyorum. Önemli olan kaç yasinda olursa olsun bunu cani gönülden istemem. Size engel olan olursa, onlara basari hikayemi anlatin. O yüzden bütün kadinlara destek olalim” dedi.

Final maçinda tribünlerin dolmasini isteyen milli boksör, “Biz 9 dakika oynadik, güzel çabaladik. Galibiyet için çiktik. Benim elenen kardeslerim oldu, onlar kendi üzüntülerini unutup sesleri kisilana kadar maç yapan arkadaslarina destek oldular. Ben de güzel ülkemin güzel vatandaslarima sesleniyorum; gelin finalde bu tribünleri doldurun bu kardeslerime destek olun” ifadelerine yer verdi.

Nazim Yigit: “Bu güne kadar yasanmamis bir seyi yasiyoruz”

Boks antrenörü Nazim Yigit, finale çikan sporculari kutlayarak sunlari söyledi:

“Çok zor rakipler ama Elhamdülillah çok iyi bir takim olduk. Çok iyi bir sekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu güne kadar yasanmamis bir seyi yasiyoruz. Bu atmosferi yasatan bütün seyircilere çok tesekkür ediyorum. Federasyon ve kulüp baskanlarimiza çok tesekkür ediyorum. Insallah yarin finalde de bu heyecani en güzel sekilde yasariz.”

Kaynak: İHA