Seçer Açiklamasi '1 Haziran'a Kadar Tüm Plajlarimiz Hizmete Girmis Olacak'

MERSIN – İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, meclis toplantisinda, Kizkalesi Plajinin açildigini, Büyüksehir Belediyesinin islettigi tüm plajlarin da 1 Haziran’a kadar açilacagini söyledi. Teksin uygulamasina gençler için yeni bir modül eklediklerini de belirten Seçer, “Gençler kendilerine özel olarak hazirlanmis bu uygulama sayesinde; özel firsatlara, indirimlere, etkinliklere ve haberlere erisebilecekler” dedi.

İçel Büyüksehir Belediye Meclisinin mayis ayi 2. birlesim toplantisi, Vahap Seçer baskanliginda gerçeklestirildi.

Kongre ve Sergi Sarayinda yapilan toplantida konusan Baskan Seçer, Içel Idman Yurdu’nu basarilarindan dolayi tebrik ederek, “Sehrimizin takimi Içel Idman Yurdu play-off yari final rövans maçinda dün aksam Orduspor 1967 ile karsilasti. Hepimizi sevindiren 3-0’lik net skorla adini finale yazdirdi ve rakibi Fethiyespor oldu. Takimimizin ve sporcularimizin basarilari hepimizi gururlandiriyor. Hem Tarsus Idman Yurdumuza hem Içel Idman Yurdumuza bundan sonraki mücadelelerinde yürekten basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Teksin’e ‘Teksin Genç’ modülünü de ekledik”

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini büyük bir coskuyla ve ilk günkü heyecanla kutlayacaklarini söyleyen Seçer, gençler için Teksin uygulamasina yeni bir modül eklediklerini söyledi.

Seçer, “Bu bayramda gençlerimizin heyecanina mutluluk katacak bir adim attik. Türkiye’nin en gelismis belediye hizmet uygulamasi Teksin’de bazi yenilikler yaptik. Uygulamamizi daha modern ve kullanim kolayligi saglayacak sekilde tasarladik. Ayrica, gençlerin bulusma noktasi olacak ‘Teksin Genç’ modülünü de ekledik. Böylece gençler, kendilerine özel olarak hazirlanmis bu uygulama sayesinde özel firsatlara, indirimlere, etkinliklere ve haberlere erisebilecekler. Teksin Genç modülüne üye olan her genç, kendilerine sunulan firsatlardan faydalanabilecek. Gençlere yönelik cazip firsatlar her geçen gün artacak. Gençlerimize bayram hediyemiz olsun, hepimizin bayrami kutlu olsun” diye konustu.

Bu aksam saat 21.00’de Özgecan Aslan Baris Meydaninda Sefo, 19 Mayis’ta yine ayni yerde saat 20.30’da Günes, 22.00’de Sagopa Kajmer konserleri olacagini da animsatan Seçer, herkesi ücretsiz konserlere davet etti.

“1 Haziran’a kadar tüm plajlarimiz hizmete girmis olacak”

Toplantida, meclis üyeleri kentle ilgili bazi konulari gündeme getirdi. Bir meclis üyesi, Büyüksehir Belediyesinin islettigi plajlarin ne zaman açilacagini sordu ve Kum Mahallesinin Büyüksehir’in girisimiyle sörf turizmine açilmasini önerdi.

Kizkalesi Plajinin açildigini belirten Seçer de “Iki gün sonra Yemiskumu açilacak. 1 Haziran’a kadar da tüm plajlarimiz hizmete girmis olacak. Toplamda 12 plajda faaliyet gösteriyoruz. Hepsi tamamlanmis olacak. Biz Tasucu sahilinin 2 yil önce tahsisini talep ettik. Oradan su ana kadar bize bir olumlu cevap gelmedi. Hal böyle olunca da o bölgeye ve plajlara iliskin, bunun içerisinde Kum Mahallesi de dahil, henüz herhangi bir tasarrufta bulunmadik. Eger tahsislerimiz olumlu karsilanirsa belediye olarak, Denizkizi Turizm A.S. araciligiyla bu tip tesislesmelere tabii ki gideriz ve özellikle sörf sporuna imkan saglayan Kum Mahallesinde bu tip yatirimlar yapabiliriz” yanitini verdi.

“12 ay boyunca düzenli ilaçlama yapiyoruz”

Mecliste sinekle mücadele konusu da gündeme geldi. Sinekle mücadelede havayi kimyasallarla kirletmenin çözüm getirmeyecegini kaydeden Seçer, asil mevzunun batakligi kurutmak oldugunu vurguladi. Bir bardak durgun suda 6 bin sivrisinegin üredigi bilgisini paylasan Seçer, “Dag eteklerinde binlerce sulama havuzu var. Sivrisinekler için muazzam bir mümbit alan. Iste orada sinekler ürüyor, ondan sonra ilk hedefiniz Akdeniz’dir, yukaridan asagi dogru, Toroslar’dan Akdeniz’in kiyilarina dogru hücum ediyor bu sinekler” dedi.

Vatandaslara da çagrida bulunan Baskan Seçer, “Sinekle mücadelede en etkin yöntem sizlerin bize yardimci olmasi. Bir apartmanin bodrum katinda apartmanin atiksuyu, pis su borusu patlamis, apartmanin bodrumunu doldurmus ve buna herkes seyirci kalmissa hem apartmanda oturanlarin sagligini tehdit ediyorsunuz hem de milyonlarca sinegin orada üremesini sagliyorsunuz” diye konustu.

Cezai müeyyidelerin caydirici olmadigini ve kendisinin de ceza taraftari olmadigini söyleyen Seçer, “Bu bilinçle alakali bir sey. Biz 12 ay boyunca düzenli ilaçlama yapiyoruz. Sinekle mücadele mevsimsel olarak yogunluk kazanabilir ama 12 ay boyunca süreklilik arz eden bir mücadeledir. Kis-yaz demeden yumurtasi, larvasi, ergini, uçkunu; böyle asamalari olan bir mücadele çesidi” seklinde konustu.

Seçer, sinekle mücadele asamasinda milyonlarca lira ilaç alinmasinin yani sira atmosferin de kirletildigini vurguladi. Lepistes baligi dagitarak sinekle mücadele çalismasi yürüttüklerini de belirten Seçer, dag eteklerinde tarimla ugrasan küçük üreticilere seslenerek, “Onlarin bize katki sunmasi gerekiyor. Sularini ilaçlamalari gerekiyor. Zaten teknik olarak bizim birimlerimiz gerekli yardimi, destegi yapiyor. Eger el birligiyle mücadele edersek Akdeniz havzasi gibi sinekle bogusan bir havzada basarili olabiliriz” ifadelerini kullandi.

Beyaz sinekle mücadelenin Büyüksehir Belediyesinin konusu olmadigini belirten Seçer, mücadele çalismalarini Tarim ve Orman Il Müdürlügünün yaptigini söyledi.

Beyaz sinegin çok yogun ilaçlama gerektiren bir hasere olmadigini kaydeden Seçer, “Zaten teknik olarak onun kisa bir hayatta kalma süresi var. Onu doldurdugu zaman o popülasyon ortadan kalkip gidiyor. Ancak, onu da hazirlayan etmenler var. Örnegin, meyve bahçelerinin kenarlarindaki dereler, drenaj kanallari, sebze meyve atiklarinin bulundugu yerler, onlarin üreyebilecekleri en mümbit alanlar” diye konustu.

Kaynak: İHA