Özel Sporcular Malta'yi Salladi

5 gün süren Özel Olimpiyatlar’in son gününde 5 madalya birden kazanan Türk sporcular, bowling, atletizm ve masa tenisinde toplamda 17 kez kürsüye çikmanin sevincini yasadi.

Özel Olimpiyatlar Malta Davetli Oyunlari’nda, Türk sporcular sampiyonaya damga vurdu. Türkiye Özel Sporcular Egitim ve Rehabilitasyon Dernegi (TÖSSED) çatisi altinda faaliyet gösteren 14 sporcu, Malta’da 5 gün süren oyunlarda bowling, atletizm ve masa tenisi olmak üzere toplamda 17 madalya kazanip, zirve yapti.

Sampiyonanin son gününde masa tenisi mücadelesine çikan zihinsel engelli sporculardan tek kadinlarda Emine Cüce, Ümran Akin gümüs, tek erkeklerde Hasan Kaçmaz gümüs, Sami Üçtas bronz, Emine Cüce ve Ümran Akin’dan olusan çift kadinlar takimi ise gümüs madalya kazandi.

Sampiyonada sporculardan moral destegini esirgemeyen TÖSSED Baskani Dilek Sabanci yaptigi açiklamada, "Bekledigimizden de büyük basarilara imza attik. Bize güvenen ve çocuklarini spor yolu ile toplumsal hayata kazandirmamiza büyük destek veren ailelerin de bir anlamda yüzünü güldürdük. Biz dernek olarak buradayiz. Aldiklari basarili sonuçlarla umutlarimizi yeserten sporcularimizi da gönülden kutluyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA