Özel Sporcular 21 Madalya Ile Türkiye'ye Döndü

Malta’da düzenlenen Özel Olimpiyatlar Avrupa Oyunlari’nda 21 madalya elde eden Özel Olimpiyatlar Türkiye sporculari, yurda döndü.

Malta’da 13-18 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen Özel Olimpiyatlar Avrupa Oyunlari’nda mücadele eden Özel Olimpiyatlar Türkiye sporculari, müsabakalarda 21 madalya elde etmisti. Avrupa Oyunlari’nin tamamlanmasinin ardindan özel sporcular, Türkiye’ye döndü. Malta’dan havalanan tarifeli uçakla saat 15.00 siralarinda Istanbul Havalimani’na inen sporcular, uçagin kapisinda IGA PASS ekipleri tarafindan çiçeklerle karsilandi.

"Herkes çok mutlu oldu, moraller çok yüksekti"

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Dilek Sabanci, organizasyonun basarili oldugunu ifade ederek, "Insan kendi ülkesinin çocuklarinin bu tür faaliyetlere giderek ve madalya almalarindan çok mutlu oluyor. Çok iyi bir ekibimiz var. Herkes çok mutlu oldu, moraller çok yüksekti. Insallah bize de aynisini veya benzerini yapmayi nasip eder. Iki üç sene sonra belki biz de bu tür organizasyonlari yapabiliriz" seklinde konustu.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Yasemin Demirdag ise, "Bu çok gurur verici bir tablo ve devami da gelecektir. Bunlar emekle, hocalarimla, antrenörlerimizle yaptigimiz bir asama. Daha büyüklerini diliyoruz" dedi.

Masa tenisi bransinda gümüs madalya elde eden Hasan Kaçmaz da, "Bayragimizi kaldirdik. Oynadik. Elimizden gelen mücadeleyi verdik. Madalyalarimizla Türkiyemize döndük” diye konustu.

Çagla Boyvadoglu ise, "Olimpiyatlar güzel geçti. Ikinci ve üçüncü oldum. Kazandim. Mutlu oldum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA