Malatya'da Hatice Akbas Coskusu

Uluslararasi Boks Birligi (IBA) tarafindan Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda Hatice Akbas’in finale çikmasi memleketi Malatya’da büyük sevinçle karsilandi.

Uluslararasi Boks Birligi tarafindan Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda yari final müsabakalari yapiliyor. Basaksehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen sampiyonanin 9. gününde ringe çikan Hatice Akbas, Taylandli rakibi Preedakamon Tintabthai ile karsilasti. 3 rauntta da net skorlar alan milli sporcu, adini finale yazdirdi.

Milli sporcu Akbas’in memleketi Malatya’da ise ayri bir sevinç yasandi. Akbas’in yari final müsabakasini Akçadag Belediye Baskani Ali Kazgan ile birlikte yüzlerce Akçadagli ilçe meydaninda dev ekranda takip etti.

Akbas’in finale çikmasiyla büyük sevinç yasayan Baskan Kazgan, "Söyleyecekleri aslinda Hatice kendi söylüyor. Bir yildiz dogdu diyorum. Dünya boks tarihinin efsane ismi Muhammed Ali’ye benzetiyorum. Kelebek gibi dolasiyor, ari gibi vurup çikiyor. Finali de alacagina inaniyorum ve final maçini izlemek içinde Istanbul’a gidecegim. Hatice buralar kolay gelmedi bizde destek verdik ama bizim yapmamiz gereken artik Akçadag’da daha fazla Haticeler çikarmak. Insallah bundan sonraki çalismalarimiz bu yönde olacak. Biz bu alanda varligimizi ortaya koyacagiz. Bu havayi devam ettirmemiz gerekiyor, insallah devam ettirip Akçadag’in sesini duyuracagiz insallah bu inanç var bende" diye konustu

Kaynak: İHA