Küme Düsen Kocaelispor'da Yabancilarin Durumu Merak Konusu Oldu

TFF 2. Lig’e düsen Kocaelispor’da yabanci oyuncularin akibeti merak konusu oldu.

Spor Toto 1. Lig’de aldigi basarisiz neticelerin ardindan küme düsen Kocaelispor’da en merak edilen konulardan biri sözlesmesi devam eden yabanci futbolcularin akibeti oldu. Kocaelispor’un kadrosunda bulunan Michael Pereira’nin sözlesmesi haziran ayinda bitiyor. Mandjeck, Omolo ve Rasheed Akanbi’nin ise opsiyonlari kullanilamayacak. Devre arasinda takima katilan Kolovos ve Babacar’in yani sira Menemenspor’a kiralanan Cisse’nin 2023’e kadar sözlesmesi bulunuyor. Bir diger yabanci oyuncu olan 21 yasindaki Mouhamed Diop’un ise 2026’ya kadar Körfez ekibiyle sözlesmesi var.

TFF 2. Lig’deki kurallar geregi yabanci oyuncu oynatilamiyor. Kocaelispor, sözlesmesi devam eden Kolovos, Diop, Babacar ve Cisse’yi mecburen elden çikarmaya çalisacak. Lig kurallari çerçevesinde kulüp, oyunculari elden çikaramazsa alacaklarini ödemekle yükümlü olacak. Fakat oyunculari resmi müsabakalarda oynatamayacak. Çözüm yollarindan bir digeri ise sözlesmesi devam eden oyunculari kiraya vermek.

Öte yandan Kocaelispor’da Rasheed Akanbi haricinde tüm yabanci futbolculara kulüpten izin verildigi ögrenildi. Dün Körfez Brunga Tesisleri’nde Adanaspor maçi için yapilan idmanlarda Rasheed haricinde hiçbir yabanci oyuncu katilmadi.

Kaynak: İHA