Ihlas Koleji Ögrencisi Kick Boksta Dünya Sampiyonu

Özel Bahçelievler Ihlas Anadolu Lisesi ögrencisi Turan Ayhan Aydeniz, 7. Uluslararasi Açik Kick Boks Dünya Kupasi’nda Dünya Sampiyonu oldu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafindan Istanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Dünya Kupasi’na 44 ülkeden 3 bin 200 sporcu katildi.

Yildizlar Point Faytingh kategorisinde 52 kiloda yarisan Ihlas Koleji ögrencisi Turan Ayhan Aydeniz, finalde karsilastigi rakibi Akif Tasbasi’ni yenerek sampiyonluga ulasti.

Turnuvanin ardindan konusan Aydeniz, çok güzel bir turnuva geçirdigini ve sampiyonluga ulastigi için mutlu oldugunu söyledi.

Milli takim formasi altinda yarismaktan dolayi gururlu oldugunu ifade eden Aydeniz, “Burada almis oldugum sampiyonlugu aileme ve beni destekleyen herkese armagan ediyorum. Hedefim ilerleyen yillarda daha büyük basarilara imza atmak. Bunun için çalismalarima devam ediyorum” dedi.

Ihlas Koleji Genel Müdürü Bedri Yeltekin, dünya sampiyonluguna ulasan Turan Ayhan Akdeniz’i tebrik ederek basarilarinin devamini diledi.

Ihlas Koleji’nin kendi bünyesindeki sporcu ögrencilerine vermis oldugu destegin artarak devam ettigine vurgu yapan Yeltekin, “Okulumuz mezunlarindan olimpiyat ve dünya sampiyonumuz Mete Gazoz gibi birçok ögrencimiz okullarimizda egitimlerine devam ederken kendi spor dallarinda basarili olmak için de çalismalarini sürdürüyorlar. Biz de onlarin basarili olmalari için her türlü destegi veriyoruz” diye konustu.

Ögrencilerinin elde ettikleri basarilarla mutlu olduklarini söyleyen Yeltekin, “Milli takimlarda forma giyen ve ülkemizi temsil eden ögrencilerimizle gurur duyuyoruz. Ayrica okullarimizda açmis oldugumuz spor kulüpleri ile ögrencilerimizi spora tesvik ederken ileride milli formayi giyecek sporcular yetistirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA