Horasan Kaymakami Burak Dertlioglu'nun 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami Mesaji

Horasan Kaymakami Kaymakam Dertlioglu, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayrami dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

Kaymakam Dertlioglu mesajinda su ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele’yi baslatmak üzere Samsun’a çikisinin 103. yil dönümünü büyük bir heyecan ve coskuyla kutluyoruz. 19 Mayis 1919 günü Samsun’da baslayan süreç, millî direnis ruhuyla verilen destansi bir kurtulus mücadelesinin ardindan zaferle taçlanmistir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayis 1919’da Samsun’a çikarak imkânsizliklar içinde baslattigi bagimsizlik mücadelesi, aziz milletimizin hiçbir sart ve durumda bagimsizligindan vazgeçmediginin açik bir delilidir. Tarihi, mücadeleler ve zaferlerle dolu olan milletimiz; kendisine topyekûn savas açildigi bir ortamda, Gazi’nin öncülügünde yillar süren büyük ve destansi bir kurtulus mücadelesi sergileyerek azim ve inancini ayni hedefte birlestirip yekvücut olarak hareket ettiginde karsisinda hiçbir gücün duramayacagini bütün dünyaya ispat etmis ve elde ettigi muazzam zaferle istiklâlini bütün dünyaya kabul ettirmistir. Türkiye Cumhuriyeti istiklal suuruyla yetisen gençlere emanet edilmistir. Gençlerimizin gözündeki isikta, her geçen gün Türkiye’nin gelecegini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamaliyiz ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi sekilde yetistiren milletler gelecekte de var olabilecektir.

Gençler, milletlerin ve devletlerin en mühim güç kaynagidir. Geçmisini unutmayan, inançli, özgüvenli, vatan ve millet sevgisini her seyin üstünde tutan, azimli ve çaliskan bir gençligi yetistirmek bizim en önemli sorumlulugumuzdur. Gençlerimizde, omzundaki yükün ve agirligin sorumlulugunu bilerek, kendilerinden sonraki nesillere daha gelismis, müreffeh bir ülke birakmak için çok çalismalidir.

Bu vesile ile, istiklal mücadelemizi baslatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile kahraman Sehit ve Gazilerimizi rahmetle minnetle yâd ediyor; Gençlerimizin, 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kaynak: İHA