Gündüz Seansinda 1 Final, 2 Bronz Madalya Çikti

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi yari final müsabakalari gündüz seansinda Ayse Çagirir finale yükselirken, Sema Çaliskan ve Elif Güneri bronz madalya aldi.

Uluslararasi Boks Birligi (IBA) tarafindan Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda yari final müsabakalari yapiliyor. Basaksehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen sampiyonanin 9. gününde Ayse Çagirir, Sema Çaliskan ve Elif Güneri final bileti için ringe çikti.

Ilk finalist Ayse oldu

Çeyrek finalde Ingiliz Demie-Jade Resztan’i geçen Ayse Çagirir, yari finalde Arjantinli Aldana Florencia Lopez ile karsilasti. Seyirci destegiyle rakibini 4-1 maglup eden milli boksör adini finale yazdiran ilk isim oldu.

2 boksörden bronz madalya

Yari finalde mücadele eden Sema Çaliskan, 70 kiloda Irlandali rakibi Lisa Edel O’Rourke ile karsilasti. Mücadeleyi kaybeden milli boksör bronz madalya almaya hak kazandi.

Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi yari finalinde ringe çikan bir diger isim Elif Güneri oldu. 81 kiloda mücadele eden milli boksör, Litvanyali rakibi Gabriele Stonkute’ya maglup olarak final sansini kaybetti.

Yari final müsabakalarin aksam seansinda ise Buse Naz Çakiroglu, Hatice Akbas, Busenaz Sürmeneli ve Elif Güneri final bileti için ringe çikacak.

Kaynak: İHA