Erzurum Kent Konseyi Baskani Tanfer, 'Isigimiz, Umudumuz, Gelecegimizin Gençleri'

Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeni ile bir mesaj yayimladi. Baskan Tanfer, "19 Mayis 1919, Samsun’da yakilan istiklal mesalesinin ve devaminda Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizliginin müjdecisi olmustur’’ dedi.

Baskan Tanfer, mesajinda sunlari kaydetti; "103 yil önce 19 Mayis 1919’da Türk istiklal mücadelesinin temellerinin atildigi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çiktigi gündür. 19 Mayis 1919, Samsun’a çikisla birlikte Gazi Mustafa Kemal’in Kurtulus Savasi’ni baslatmasinin tarihi olmustur. 19 Mayis 1919 milletimizin kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her kosulda sahip çikacagini tüm dünyaya ilan ettigini tarihtir. Milletimizin bagimsizligin müjdecisi olan bugün yine milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde, azimle, cesaretle, büyük bir kararlilikla ve inançla verdigi o essiz mücadele ile Türkiye Cumhuriyetimizin kurulusuyla taçlandirilmistir. Bagimsizlik mücadelemizin sembolü olan 19 Mayis 1919 tarihinin, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami olarak ilan edilmesi, ülkemizin teminati olan gençlerimize ne kadar deger verildiginin de bir göstergesi olmustur. Gençlerimiz bizim gelecegimizin teminatidir. Bizler de bugün gençlerimize verdigimiz deger ile onlarin yetismesinde saglanan imkanlar en üst seviyeye çikartilmistir. Samsun’da yakilan mesaleyi bugün de ayni kararlilik ve gururla tasiyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, gelismesinin ve büyümesinin en büyük güvencesisiniz.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum. Bu duygu ve düsüncelerle, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, Kurtulus Savasi’nin tüm kahramanlarini, sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum.”

Kaynak: İHA