Engin Firat Açiklamasi 'Spor Yasasi 15 Sene Geç Çikti'

Teknik Direktör Engin Firat gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Spor yasasina dikkat çeken tecrübeli teknik adam, bu yasanin 15 sene geç çiktigini vurguladi.

Türkiye’yi Avrupa’nin ve dünyanin birçok bölgesinde basariyla temsil eden ve halen Kenya’da görev yapan teknik direktör Engin Firat, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Kenya’daki durumun karisik olduguna dikkat çeken Firat, “FIFA araya girdi. Spor Bakani Federasyona müdahale ediyor. Sanirim Agustos ayinda durum normale döner. Benim devam edip etmeyecegim de net degil. Su an Arap ülkelerinden teklifler var. Yani ayrilabilirim veya Futbolda ender olani yapip hem milli takim hem de kulüp takimi çalistirabilirim. Bu ay her sey belli olur” ifadelerini kullandi.

“Galatasaray’da Torrent’in oyun tarzina uygun oyuncu yoktu”

Türkiye’de daha önce kulüplerle görüstügünü söyleyen Engin Firat, “Daha önce ciddi bir görüsme yapmistik. Ailem de Türkiye’de çalismami çok istiyor. Kafama uygundu aslinda ama sonuçta anlasamadik. Yani istedigim ortam olusursa Türkiye’de çalisirim. Ama su an böyle bir durum yok” dedi.

Daha önce Galatasaray’da Torrent’in basarili olmasinin zor oldugunu ifade eden Firat, bununla ilgili olarak “Bu mantik isi. Onun oynatmak istedigi oyun tarzi için Galatasaray’da oyuncu yoktu. Kulüpler seçtigi hocanin CV’sine degil hocanin oyun anlayisina bakmasi lazim” dedi.



“Spor yasasi 15 sene geç çikti”

Süper Lig’de bu sezon Nuri Sahin, Ilhan Palut ve Emre Belözoglu’nun iyi çikis yakaladigini söyleyen Engin Firat, “Antalyaspor ligin en fazla kenar oyunu uygulayan takimi. Türk futbolun belki de en büyük zaafi kenar oyunu. Konyaspor ve Basaksehir de iyi kompakt oyun oynuyor. Yani geçis oyunu çabuk yapiyorlar. Begeniyorum. Her zaman oyunun içinde kalip, kontrol etmeye çalisiyorlar. Top kaybinda alani iyi daraltiyorlar. Bu isimler gelecekte yurt disinda çalisir diye düsünüyorum” dedi.

Son olarak spor yasasi hakkinda konusan Firat, “Detaylari tam bilmiyorum, ama iyi taraflari var ve de uygulanmasi zor olan taraflari da var. Ama bana göre geç çikti yasa. Kulüplerimiz ekonomik anlamda çok zor durumda. Birçok tarihi kulüplerimiz kayboldu veya kaybolmak üzere. Spor yasasi 15 sene geç çikti gibi” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA