Denizlispor'u Lige Tutan Mesut Bakkal'dan Çagri Açiklamasi 'Bu Kadroyu Koruyun'

Denizlispor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, bu kadronun korunmasini gerektigini ifade ederek, "Büyük zenginlerin kulüplere para yagdirma dönemi bitti. Profesyonel futbolcu gelirleri düstü. Hemen nakit paraya ihtiyacimiz var, futbolcunun parasini dagitacagiz. Önümüzdeki sene lig deve disi gibi, birisi alacaksa gelsin alsin" dedi.

Spor Toto 1. Lig’in 37. haftasinda ligde kalmayi garantileyen Denizlispor, 38. ve son hafta sahasinda 20 Mayis Cuma günü saat 20.00’de BB Erzurumspor ile karsilasacak. Haluk Ulusoy Tesisleri’nde düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Denizlispor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Öncelikle söyle bir fotografa bakalim. Özellikle Denizlispor camiasina, Türk futboluyla ilgilenenlere de seslenmek istiyorum aslinda söyle bir bakmak lazim. Teknik heyetim ve oyuncularimla 14 lig maçina çikmisiz 27 puan, yani bu 2 puan ortalamasina Erzurum maçini aldigimiz zaman iyi bir süreç, iyi bir durumdur. Ligin 1 hafta kala ligde tutmayi basardik. Ben kimseyi de suçlamiyorum, hatalar iyi niyetli yapilmis olsa bile bu söyledigim ifadeler tamamen durum tespitidir, kimseyi elestirme anlaminda söylemiyorum. Simdi geçen sezon Süper Lig’e çikan takimimiz bu sene neredeyse 2. Lig’e düsüyordu. Tercihler mi yanlis, yoksa kulüp politikalari mi, bence ikinci durum. Hem teknik direktör, hem de futbolcu transfer politikasi maalesef iflas etmis. Büyük zenginlerin kulüplere para yagdirma dönemi bitti. Profesyonel futbolcu gelirleri düstü. Bu saatten sonra yeni çikan yasalar var. Ayaginizi yorganiniza göre uzatmaniz lazim" diye konustu.



"Batmaktan kurtulamazsiniz esameniz okunmaz"

Kulübün batmamasi için paraya ihtiyaç oldugunu açiklayan Bakkal, "Denizlispor’un kurtulusu burada bence, taraftar kulübe bu anlamda destek verirse bütün krizler birkaç senede çözülür. Yoksa batmaktan kurtulamazsiniz esameniz okunmaz. Yani para yok, ancak hem taraftarimizin, hem de Denizlispor’un sevenlerinin destegi sart. Oyuncularimiza kötü günde sahip çikmak sarttir. Bir baskanin bir teknigin çözecegi baska sorunlar var. Hiç uçuk gitmeye gerek yok. Hadi bulalim 160-200 milyon TL, ya da suraya yeni bir tesis yapalim altyapiyi düzenleyelim, olacak mi?" dedi.



"Denizli’de ki kadro artik degerlendi, hepsinin isteyeni var"

Futbolcularin degerlendigini ve baska takimlara gitme durumu olabileceginden bahseden Mesut Bakkal, "Denizlispor bunun altindan kalkabilir mi, rahatlikla kalkabilir. Denizli’deki kadro artik degerlendi, hepsinin isteyeni var, hepsi bekliyor simdi. Hepsinin de çok net biliyorum isteyeni var. Önce davranirsan tutarsin. Önümüzdeki sene lig deve disi gibi. Burada sikinti su olur. Bütün takimlarda yasadim o durumu ’Zafer sarhoslugu’ olur reçete budur. Ben buradayim gitmiyorum bir yere hadi buyurun, disaridan öyle yapilir diye bir sey yok. Su anda hemen nakit paraya ihtiyacimiz var, içerideki futbolcunun parasini dagitacagiz. Bu takimi ayin 25’inde toplayacagiz, ondan sonraki sürece bakacagiz. Simdi bunun kiymetini bilme zamani, kimseye bir göndermede yapmiyorum. Ama seneye bu sekilde dönmez bu devran, kapi kapi dolasip da para toplamayla dönmez. Yemek dahi çikmaz, içerideki futbolcu bakti tavan yapti 14 gol. Ben kendimi hiç saymiyorum ama inanilmaz mutlu çalistim. Birisi alacaksa gelsin alsin, bir sey olacaksa gelsin alsin. Bunu söyleme hakkim var. Çünkü kurtardik" diye ifade etti.

Kaynak: İHA