Çanakkale, 21-22 Mayis Tarihinde Gelibolu Triatlonu'na Ev Sahipligi Yapacak

Türkiye Triatlon Federasyonu, 2022 yaris takviminde yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü Gelibolu Triatlonu, 21-22 Mayis tarihlerinde sponsorlar ve yerel yönetimlerin is birligi ile gerçeklestirilecek.

Bir ulusun yeniden dogusuna taniklik etmis tarihi topraklar, Çanakkale Zaferi’nin 107. yilinda; Türkiye Triatlon Federasyonu’nun organizasyonu; sponsorlar ve yerel yönetimlerin destegi ile çok önemli ve anlamli bir triatlon yarisina ev sahipligi yapacak.

Elit, yas grubu ve paratriatlon kategorilerinde Türkiye’nin en iddiali 550 triatletinin mücadelesine sahne olacak 1915 Çanakkale Köprüsü Gelibolu Triatlonu, 21-22 Mayis 2022 tarihlerinde gerçeklesecek.

Kosu, bisiklet ve tekrar kosu etaplarindan olusan duatlon yarislari ile baslayacak organizasyonda ilk gün ayrica bin 500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre kosuyu kapsayan standart mesafe triatlon yarislari kosulacak.

Triatletler için organizasyonun en heyecanli yarislardan biri pazar günü kosulacak olan uzun mesafe triatlon yarisi olacak. Mart ayinda açilan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bisikletle geçisini de içeren yarista triatletler sirasiyla iki bin 100 metre yüzecek, 112 kilometre bisiklete binecek ve 23 kilometre kosacak.

Eski milli triatlet olarak 90’li yillarda Türkiye’yi yurt disinda temsil eden Türkiye Triatlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya, 2022 yilindan itibaren tekrar triatlon yarislarina katilmaya basladi.

Ilk kez geçtigimiz ay İçel’de yarisan ve kendi kategorisinde ikinci olma basarisi gösteren Yalçinkaya, söyle konustu:

"Yaris, Gelibolu’nun manevi huzurunda yarisacak olmak tüm triatletler gibi beni de çok heyecanlandiriyor. Kurumsal hedefim ülkemize uluslararasi alanda ses getirecek bir marka yarisi kazandirilmasina katkida bulunmak. Bireysel hedefim de ilk kez yarisacagim uzun mesafe triatlonu saglikli sekilde bitirebilmek ve mümkün oldugunca doganin ve yarisma parkurunun tadini çikarabilmek. Tüm katilimci sporculara keyifli, unutulmaz anilarla ayrilacaklari bir yaris diliyorum."

Kaynak: İHA