Busenaz Sürmeneli Açiklamasi 'Büyük Sampiyonalarda Hiç Final Kaybetmedim, Insallah Burada Da Kaybetmem'

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda 66 kiloda mücadele eden Busenaz Sürmeneli finale yükseldi.

Uluslararasi Boks Birligi (IBA) tarafindan Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda yari final müsabakalari yapiliyor. Basaksehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen sampiyonanin 9. gününde ringe çikan olimpiyat son olimpiyat sampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, yari final maçinda Taylandli rakibi Janjaem Suwannapheng ile karsilasti. Ilk raundu 3-2 kazanan 23 yasindaki boksör, seyirci destegini de arkasina alarak ikinci raundu 5-0 kazandi. Son rauntta da etkili oyununu sürdüren Busenaz raundu 5-0 kazanarak müsabaka sonunda finale adini yazdirmayi basardi.

Sampiyonada bugün finale yükselen milli boksörlerden 4. isim olan Busenaz Sürmeneli, karsilasma sonunda yaptigi açiklamada, “66 kilo yeni bir siklet. Biz de zorlandik. Bu hayatta her sey zor. Olimpiyattan sonra yine burada da 1 numara olup bagira bagira Istiklal Marsi’ni söyleyecegiz. Güzel maçlar oluyor, son bir adim kaldi. Bana dua eden ellerin hiçbir zaman inmemesini istiyorum” dedi.



Busenaz’dan taraftarlara çagri

Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda tribünlerin daha çok dolmasini istedigini dile getiren milli boksör, “Dünya Sampiyonasi Istanbul’da oluyor. Bize destek verin, güç verin, dua edin. Öz evlatlariniz dövüsüyor burada. Gelin burada birlikten kuvvet verin. Ringde de tribünlere el yapiyorum çünkü onlarin destekleri bana güç veriyor” seklinde konustu.

Finalde mücadele edecek rakibi için daha sonra analiz yapacaklarini belirten Busenaz, “Her sene sampiyonluga kosuyoruz. Finalleri de seviyoruz. Büyük sampiyonalarda hiç final kaybetmedim, insallah burada da kaybetmem” dedi.

Futbolda sampiyon olan Trabzonspor için taraftarlarin her yerde kutlamalar yaptigini da ifade eden Busenaz, “Trabzonlular kutlamalara çok alisti. Ben bile sasiriyorum. Deli bir memleketiz, ben de deliyim. Insallah kutlamalar devam edecek” seklinde konustu.



Cahit Süme: “Kendi evlatlarina sahip çiksinlar”

Busenaz Sürmeneli’nin antrenörü Cahit Süme de tribünlerin bos olduguna dikkat çekerek çagrida bulundu. Finale iyi hazirlanacaklarini söyleyen Süme, “Herkes bize göre hazirlaniyor. Biz de oldugumuz yeri birakmak istemiyoruz. Tüm mücadeleyi, tüm gayreti gösterecegiz. Boks seyircisine seyir zevki verdigimizi düsünüyoruz. Insallah finalde de güzel seyler olacak. Büyük maçlarin adamiyiz. Kendi seyircimiz önündeyiz, insallah finalde daha çok kisi gelir. Tribünler bombos duruyor. Lütfen gelip bize destek verin, kendi evlatlarina sahip çiksinlar. Çok üzülüyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA