Buse Naz Çakiroglu Açiklamasi 'Altin Madalya Istiyoruz'

Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda 50 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakiroglu, finale yükseldi. Tribünlerden yogun destek alan milli boksör, “Altin madalya istiyoruz” dedi.

Uluslararasi Boks Birligi (IBA) tarafindan Türkiye’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi’nda yari final müsabakalari yapiliyor. Basaksehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen sampiyonanin 9. gününde ringe çikan olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakiroglu, yari final maçinda Ispanyol rakibi Laura Fuertes Fernandez ile karsilasti. Ilk raundu 4-1 kazanan milli boksör ikinci rauntta ise rakibine net yumruklar vurarak raundu da 5-0 kazandi. 3. rauntta da rakibine üstünlük kuran Çakiroglu, maçi da 4-0 kazandi.

Altin madalyaya bir adim daha yaklasan milli boksör, atmosferin kendisinde heyecan olusturdugunu ifade ederek, “En basindan beri sondan geriye dogru sayiyoruz. Altin madalya istiyoruz. Sevinmek için daha erken ama çok önemli bir rakibimi yendim. Biraz atmosfer heyecani var. Kendi ülkemizde dövüstügümüz için onun da heyecani oluyor. Ama su an çok güzel ilerliyor. Umarim ayin 20’sinde altin madalyayi boynumuza takacagiz” dedi.



Buse’den taraftarlara tesekkür

Sampiyonada kendisine verilen destege çok tesekkür eden Buse, “Tokyo’da olimpiyat atmosferi solumus biri olarak, bugün burasi daha bir heyecanli geldi. Seyirci faktörü çok önemli, hepsine tesekkür ediyorum. Kimisi sirf maçlarimiz için çok uzak yollardan geliyor. Umarim altin madalya aldigimiz zaman hep beraber kutlayacagiz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA