Basketbolda Kayserili Baba-Kiz Sampiyon Oldu

Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan 15-21 Mayis Gençlik Haftasi programlari çerçevesinde Kayseri Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen 3x3 Basketbol Turnuvasinda, erkeklerde Hasan Aksoyak’in yer aldigi Hasketbol GSK takimi, kizlarda ise Beren Aksoyak’in yer aldigi Hasketbol GSK takimi yenilgisiz sampiyon oldu. Ayni turnuvada baba-kiz sampiyonluk sevinci yasadi.

Vatandaslarin büyük ilgi gösterdigi kiyasiya mücadeleye ve büyük heyecana sahne olan maçlar sonucunda dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari düzenlenen törenle takdim edildi. Törene Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Sube Müdürü Yakup Deliktas, Spor A.S. Spor Faaliyetleri Müdürü Özgür Sinopluoglu ve Basketbol Il Temsilcisi Mehmet Ünal Saglam katildi.

Konu ile ilgili bir degerlendirme yapan sampiyon baba Hasan Aksoyak, " Bu tarz turnuvalarda defalarca sampiyon oldum kürsü de yer aldim ancak bu sampiyonlugun benim için çok ayri bir anlami var. Kizimla beraber katildigim ilk turnuvada beraber sampiyon olarak kürsüde yer almak benim için gurur verici oldu. Insallah daha nice turnuvalarda beraber oynamak ve sampiyon olmak, diger ailelere de rol model olmak istiyoruz. Turnuva da emegi geçen herkese sonsuz tesekkürler” dedi.

Sampiyon olan Beren Aksoyak ise, "Çocuklugumdan beri babamin oynadigi maçlara ve turnuvalara katilip onu izliyordum. Bu sayede basketbola basladim çok sevdigim basketbolda ilk kez 3x3 turnuvaya katiliyorum. Bu turnuvada da yenilgisiz sampiyon olarak babamla beraber bu duyguyu yasamak ödül almak ve beni çok mutlu etti. Araliksiz antrenmanlara ve çalismalarima devam ederek hem basketbolda hem de egitimimde basarili olup ailemi gururlandirmaya devam etmek istiyorum. Bu turnuvanin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA