Baskan Acar Açiklamasi 'Gençlerimize Iyi Bir Egitim Firsati Sunmak, Milli Meseledir'

Egitim Bir Sen Bursa 1 No’lu Sube Baskani Ramazan Acar, gençlerin milli degerlerin yani sira, çagin gerektirdigi bilgi ve beceriyle donatilmasi gerektigini vurgulayarak, “Küresel basarilariyla bütün insanliga umut olmalarini arzuladigimiz gençlerimize iyi bir egitim firsati ve imkâni sunmak, asla ihmal edilmemesi gereken millî meseledir” dedi.

Egitim Bir Sen Bursa 1 No’lu Sube Baskani Ramazan Acar, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Baskan Acar, “19 Mayis, Mustafa Kemal ve arkadaslarinin, bagimsiz yasamayi karakter edinmis bir milletle birlikte emperyalist isgalcilere karsi millî mücadeleyi baslattiklari tarihî bir gündür. 19 Mayis 1919’da Samsun’da baslatilan, Anadolu’da milletin azim ve inanciyla dalga dalga büyüyen kurtulus mücadelesi zafere ulasmis, milletin topyekûn basarisi meclisin açilisiyla kurumsal bir güç ve iradeye dönüsmüs, 1923’te Cumhuriyetin ilaniyla taçlanmistir. 19 Mayis’in anlaminin ve öneminin suurunda olmak, tarihsel ideal ve iddialariyla milletimizin bekasini hedef alan emperyalist kumpas ve saldirilari fark edip onlara kararli, inançli ve hep birlikte karsi koymaya devam etmekle mümkündür” diye konustu.

“Millî irade ve egemenligimiz üzerine oynanan kanli, kirli oyunlari bosa çikarma ve medeniyet yarisinda öne geçmeyi amaçlayan çabamizda, en hayati ve tarihî görev milletimizin ümidi, heyecani, gelecegi olan gençlere düsmektedir.” diyen Acar, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bir millet, gelecegini, iyi yetismis genç nesillerle kurabilir. Milletin istiklal ve istikbalini teminat altina alacak bilinç, varligindan anlam ve amacindan gafil olmayan uyanik bir nesil bilincidir. Bugün dünyanin birçok ülkesinde, amaçsizligin, idealsizligin boslugunda çirpinan gençligin, müptelasi oldugu aliskanliklarin ölümcül sonuçlariyla sadece kendini degil, insanligin gelecegini tüketiyor olmasi, modern dünyanin en agir sorunu olarak devam etmektedir. Millî degerlerin yani sira, çagin gerektirdigi bilgi, beceri ve teknolojiyle donanmis gençlerimiz, ecdadimizin bedelini canlari ve kanlariyla ödeyerek bizlere armagan ettikleri bu vatani yarinlara daha güçlü deger ve donanimla tasimanin onurlu mesuliyetini, ruhlarinin derinliginde duymalidir. Küresel basarilariyla bütün insanliga umut olmalarini arzuladigimiz gençlerimize iyi bir egitim firsati ve imkâni sunmak, asla ihmal edilmemesi gereken millî meseledir.”

Egitim Bir Sen olarak her firsatta nitelikli egitimin önemine vurgu yaptiklarini ifade eden Acar, “Egitim-Bir-Sen olarak, nitelikli bir egitimle medeniyetimizin insan ve hayat degerlerinin verdigi güç ve gençlerimizin yarinlara tasan hayat enerjilerinden aldigimiz ilhamla, basarilarimizin köklesecegine, zaferlerimizin taçlanarak sürecegine olan inancimiz tamdir. Bu suur ve sorumlulukla, gelecegi omuzlama gayreti ve heyecani içinde olan gençlerimize de egitim ordumuza da güveniyor, onlarla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, kurtulusu kurulusla taçlandiran millî mücadele kahramanlarimizi, sehitlerimizi rahmetle, hürmetle aniyor; gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni tebrik ediyoruz” Ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA