Bartin Üniversitesi Mezunu Hasan Engin, Dünya Ikincisi Oldu

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu milli sporcu Hasan Engin, 52 ülkeden sporcunun katildigi Kick Boks Dünya Kupasi’nda ikincilik kürsüsüne çikmayi basardi.

Istanbul’da düzenlenen ve 52 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katildigi 7. Uluslararasi Kick Boks Dünya Kupasi tamamlandi. Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu milli sporcu Hasan Engin, 91 kilo k1 bransinda göz dolduran bir performans sergiledi. 4 müsabakanin ikisini nakavt ve ikisini puanla tamamlayan Engin, Dünya ikincisi olmayi basardi. Hasan Engin elde ettigi basariyla ülkemizi Antalya’da gerçeklestirilecek Avrupa Sampiyonasinda da temsil etmeye hak kazandi.

Bartin Üniversitesinin mezunlariyla birlikte büyük bir aile oldugunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ögrenciligi döneminde aldigi madalyalarla bizleri gururlandiran Hasan Engin, basarilarina yenilerini ekleyerek yoluna devam ediyor. Bizler de böylece her geçen gün büyüyen ve gelisen üniversitemizde nitelikli gençler yetistirmis olmanin kivancini yasiyoruz. En önemli bilesenimiz olan mezunlarimizla iletisimi koparmadan, basarilarinin bir ömür boyu sürmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Bu düsüncelerle Dünya ikincisi olarak bizleri bir kez daha gururlandiran mezunumuz Hasan Engin’i en kalbi duygularla tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA