Altay Açiklamasi 'Mateusz Lis, Sözlesmesini Tek Tarafli Feshederek Sözünü Tutmamistir'

Altay Spor Kulübü, Polonyali file bekçisi Mateusz Lis’in alacaklarinin ödenmesi için geçtigimiz ay ihtarname göndermesinin ardindan kendisiyle anlasma yapildigini ancak 25 yasindaki kalecinin sözünü tutmayarak sözlesmesini tek tarafli feshettigini açikladi.

Spor Toto Süper Lig’de küme düsen Altay’da sezon basinda transfer edilen Polonyali kaleci Mateusz Lis, geçtigimiz günlerde Türkiye’den ayrilarak ülkesine dönmüstü. Siyah-beyazlilar, 25 yasindaki kaleci için kamuoyunda yer alan haberler üzerine açiklama yapti. Mateusz Lis’in 1 Nisan 2022 tarihinde 175 bin Euro ödenmesi talebiyle ihtarname gönderdigini hatirlatan siyah-beyazli kulüp, Sportif Direktör Tuna Üzümcü ve Genel Müdür Atakan Atalay’in Mateusz Lis’e ödeme plani sunarak ilk etapta 75 bin Euro ödendigini belirtti.

Izmir temsilcisi, kalan 100 bin Euro’yu da 10 Mayis 2022 tarihinde ödenmesi için Polonyali kaleciyle anlasma yapildigini ve Lis’in sözlesmeyi tek tarafli olarak feshetmeyecegine dair söz verdigini duyurdu.

"Mateusz Lis, sözlesmesini tek tarafli feshederek sözünü tutmamistir"

Lis’in Polonya’daki menajerinin kulüp tarafindan düzenlenen anlasma evrakinin imzalamasini engelleyerek futbolcuyu fesih yapmaya zorladigi ifade edilen açiklama söyle devam etti:

"Bu gelismeler sonrasinda Mateusz Lis’in taraftarimiza olan bagliligi ve takima göstermis oldugu aidiyetine bakilarak, derhal fesih yapmamasi için verdigi söze güvenerek 10 Mayis 2022 tarihine kadar 100 bin Euro ödenecek sekilde anlasilmistir. Fakat 30 Nisan2022 tarihinde oynadigimiz ve galibiyetimizle sonuçlanan Hatayspor - Altay müsabakasi sonrasi izin gününde kulübümüz ile herhangi bir temas kurmadan ülkemizi terk etmistir. Oyuncu ve menajeri ile kalan alacaginin tamaminin ödenmesi ve önümüzdeki yil alacak oldugu rakamin da revize edilerek sözlesmenin tadili için kulübümüzün menfaati dogrultusunda, oyuncuyu kaybetmemek adina, kulübümüzün profesyonel yöneticileri ve Av. Çagdas Karabas tarafindan yapilan temaslardaki tüm iyi niyetli tekliflerimize ragmen Mateusz Lis ile menajeri olumsuz yanit vererek sözlesmeyi tek tarafli sonlandirmayi tercih etmis ve sözünü tutmamistir."

Kaynak: İHA