Ahmet Nur Çebi Açiklamasi 'Bu Zamana Kadar Basarili Oldugumuzu Düsünüyorum'

Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu ve sorulari yanitladi. Görevde olduklari süre içinde basarili isler yaptiklarini söyleyen Çebi, artik daha saglikli kontratlar yaptiklarini söyledi. Çebi, haziran ayinda yapilacak olan TFF Genel Kurulu öncesinde ise bütün kurullarin istifa etmesi gerektiginin altini çizdi.

Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi, 29 Mayis’ta yapilacak olan genel kurul öncesinde basin toplantisi düzenledi.

Vodafone Park’ta gerçeklesen toplantida degerlendirmelerde bulunan Çebi, ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Adaylik müracaatini yaptigini ifade ederek sözlerine baslayan Çebi, “Dün, önümüzdeki seçimde aday olmak üzere müracaatimi yaptim. Bir dönem daha bu görevi yapmak istedigimi resmi bir dille, dün verdigim dilekçeyle beyan ettim. 30 aydan fazla bir süredir görevdeyim. 2019 ekim ayinda ani olarak eski baskanin verdigi birakma kararinin ardindan Besiktas baskani oldum. 8 bin oyun 5 binini alarak bana baskanligi veren genel kurul üyelerinin inanciyla yol çiktik. Kulübe geldigimizde çok sikinti vardi. Gelirler temlik edilmis, ödemelerin 6 ay yapilmadigi, kasaya 5 kurusun girmedigi bir süreçte Besiktas’in baskani oldum. Özellikle belirtmek istedigim su ki, bu süreçte yapmamiz gerekenler önce konulari anlamak, sonra sikintili kontratlarin Besiktas üzerindeki yükü kaldirmak, bunlari yaparken de sportif basariyi kovalamak çok önemliydi. Biz bunu basardik diye düsünüyorum. 28 Mayis’ta mali ve idari genel kurul, 29’unda da seçimli genel kurulumuz var. Besiktas’in gerçek sahibi olan genel kurul üyelerinin verecegi karar, yaptiklarimizin ya da yapamadiklarimizin göstergesi olacak. Besiktas’in marka degeri adina keske daha çok aday olsaydi. Bunu çok arzu ettim, defalarca söyledim ama maalesef su ana kadar 2 kisinin yaristigi bir seçim oldu. Diger arkadasa da tesekkür ediyorum ve basarilar diliyorum. Kendisini aday oldugu için tebrik ediyorum. Besiktas’ta görev yapmak için talip olanlara saygi duymak ve içtenlikle tesekkür etmek, yapmamiz gerekenlerdir” ifadelerini kullandi.

“Kadroya giremeyenler, borcun 4’te 1’ini olusturuyor”

Devir teslim döneminde kulübün borcunun 3 milyar TL oldugunu söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Devir teslimde, bagimsiz kurumdan alinan borç-alacak raporlariyla belirlenen borç 3 milyar TL’ydi ve 300 milyon daha da üstüne eklenmesi gereken miktardi. Borç 3.3 milyar TL iken, su anda borcun 4.3 milyar TL oldugunu görüyoruz. Keyifsiz bir durum. Geldigimiz süre içinde ödenen kur farki ve faizler, 1 milyar TL. Eski borç ve yükümlülüklerden kaynakli faizleri hesapladiginizda zaten 4.3 milyar TL beklenen bir basaridir ve borç artmamistir. Dönemimizdeki gelirlerimiz 1.8 milyar TL’dir, giderlerimiz de 1.8 milyar TL’dir. Geldigimiz günden bu yana söyledigimiz denk bütçeyi biz sagladik. Ama bizden kaynaklanmayan faiz ve kur farkindan kaynaklanan miktar, borcun arttigini göstermektedir. Geldigimiz günden bu yana, futbol takiminda kadroya girmeyen birçok futbolcunun, kadroya girip de faydasi olmayan futbolcularin yükü yillik 200 milyon TL. Bu kontratlar ortalama 4-5 yillik. 5 yildan hesapladiginizda buradaki kaybimiz yaklasik 1 milyar TL. Borcumuzun yaklasik 4’te 1’i. Diger 4’te 1’i de faiz yükü. Besiktas için amatör sporun çok önemi var. Kadin futbol takimimizin basarilari, hentbol takimimizin aldigi kupa, diger branslardaki mücadele, bastan beri söyledigim temiz formalar, temiz çocuklar amacimizdan da sapmadik. Geldigimiz senenin basinda 10 milyon Euro civarinda olan amatör zarari, bir sonraki sene 5 milyon Euro, geçen sene de 2 milyon Euro’ya indirilmistir. Bunun karsiliginin zaman içinde bilançolar yansiyacagini biliyorum. Içinde bulundugumuz süre içinde, hizmet kontratlari dahil, birçok kontrattan Besiktas’i kurtardik. Özellikle ‘Birakmam Seni’ kampanyasiyla saglanan 10 milyon Dolar için herkese çok tesekkür ediyorum. Yürüyen borçlarin içinden sildirdigimiz yaklasik 6-7 milyon Euro civari indirim aldik. Vergi konusunda sirtimizda olan 200 milyonluk yükün hemen hemen büyük bir kismindan kurtulmak için verdigimiz mücadelenin Besiktas’a ne kadar faydali oldugunu görüyoruz. Yillardan beri problem olarak camianin sürekli konustugu, Yildirim Demirören’in alacagiyla ilgili de uzlasma saglandi. Vergiden 200 milyon, bize hizmet verenlerden silinen 100 milyon, bagis yapanlardan 100 milyon, Yildirim Demirören’in silinen alacagini alt alta koydugunuzda 500-600 milyon TL yapiyor. Ayrica uzun vadeli sporcu kontratlari yapilmadi. Bir önceki dönemde imzalanan kontratlarla verilen mücadelelere bakinca da basarili oldugumuzu söylemek istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Su ana kadar 20 dava açilmistir, bir o kadar daha açilacaktir”

Besiktas’ta kimsenin alacaginin olmadigini söyleyen Çebi, “Kamuoyunda bilindigi üzere, su saatte kimsenin Besiktas’tan herhangi bir alacagi söz konusu degildir. Özellikle emekçi kardeslerimizin maaslarini gününde ödedigimizde, onlarin güler yüzünü görmek bizi motive ediyor. Baktigimiz zaman ana borcun nereden kaynaklandigini görmemek elde degil. Camianin sürekli geçmisle ilgili baski kurdugunu da söyleyelim. Bununla ilgili yaptigimiz çalisma da çok önemliydi. Pandemi nedeniyle geç tamamlandi. Bunlarla ilgili gerekli hukuki islemler yapilmasi için, içisleri Bakanligi’na, SPK’ya, gerekli yerlere dosyalarimiz gönderilmistir. Su ana kadar yaklasik 20 kadar dava açilmistir ve bir bu kadar daha dava açilmasi beklenmektedir. Birçok insan sosyal medya üzerinden bu yapilanlar yapilmamis gibi algi olusturuyor. Camiamizin bu yazilanlara itibar etmemesini istiyoruz. Ayrica bu stadin iskani yoktu. Bunu almak da bize nasip oldu. Çünkü isletmeniz gerekiyor, gelir saglamaniz gerekiyor. Iskan yokken bu sikintili oluyor. Akatlar ve Süleyman Seba tesisimiz yenilendi. Ayrica Akatlar No: 1903 de kaybedilmesine ragmen geri alinmistir. Kadin futbolundaki basarimiz da, kadinlara verdigimiz degeri ortaya koyuyor. Basketbol takimi için yaptigimiz proje var. Yalnizca 1 oyuncu satisiyla, takim maliyetini karsiladigimiz bir takim olusturduk. Bizim kafamizdaki proje gerçeklesiyor. Pandemide 3 kupa aldik. Hocamiza, futbolcularimiza çok tesekkür ediyorum. Müzemizde zor dönemde alinmis 3 kupa var. Sampiyonlar Ligi’ne gittik ama iyi bir süreç geçiremedik. Hakem hatalari, sakatliklar, sanssizliklar, direklere çarpan toplar, engellemeler bir araya gelince bu durum ortaya çikti. Ama önümüzdeki sene gençlere önem veren, daha uygun maliyetlerle oynatabildigimiz, parlatip büyük paralara satip Besiktas’in borçlarini eritecegimiz bir döneme hazirlaniyoruz. Seçildigimiz takdirde gelecekle ilgili mesajimiz bu olacak. Ersinler, Ridvanlar, Serdarlar, Güvenler, nasil bir basari kovaladigimizi ve bu basariya ulasacagimizi gösteriyor” diyerek devam etti.

“Pandemide 1 milyar TL kaybimiz var”

Pandemi döneminde maddi kayiplari oldugunu sözlerine ekleyen Çebi, “Yayin gelirlerindeki düsüs, pandemi döneminde gerçeklesmeyen stat gelirlerimizde de 500-600 milyon TL’lik bir kaybimiz var. Hemen hemen toplamda 1 milyar TL kaybimiz var. Bu süreç olmasaydi, bugün borcumuz 1 milyar TL daha asagida olacakti. Biz basarmak için çok ugrastik ve birçogunu da basardik. Takipçi sayisini artirarak fenomen olma mücadelesi veren kisilere de camianin sahip çikmamasini rica ediyorum. Enflasyonda taraftarlarimizin ekonomik sikintisini düsündük ve bu nedenle düsük fiyat politikasi izledik. Taraftarlarimizin da bu dönemde verdigi destek çok önemliydi, önemli olmaya da devam edecek. Üye giris ücretinin 5 bin TL oldugu dönemde, bizden önce 800 kisi üye yapilmisken, bizim dönemimizde 3 bin 300 üye yapildi. ‘Ben Besiktasliyim’ diyen herkese kapimizi açiyoruz. Özellikle bindirilmis kitalarla mücadele etmeye devam edecegimizi, herkesin kendi aidatinin yatirmasi gerektigini ve bununla ilgili verdigimiz mücadele, Disiplin Kurulu tarafindan ilgi bulmamistir. Gelecekte uçuk kaçik bütçeler olmayacak. Yildiz almak çok kolaydir. Parayi verip sonra evinize gidiyorsunuz, sizden sonra gelenler acisini çekiyor. Hedefimiz yildiz almak degil, yildiz olusturmak. 20 kisilik kadronun içinde 3-4 adet gençlere örnek olacak, takimin marka degerini artiracak önemli isimler olacaktir. Bunlardan birisi golcü olacaktir. Ridvan dahil birçok altyapi oyuncumuz için kapimiz çaliniyor. Kafamizdaki rakamlari almadigimiz sürece kimseyi yollamayiz. Ersin’in arkasindan gelen kalecimiz Emre’nin son maçtaki performansi, dediklerimizi yaptigimizin ispatidir” açiklamasini yapti.

“Artik daha saglikli kontratlarimiz var”

Yönetim kurulu listesi hakkinda “Yönetim Kurulu için arkadaslarimla konusuyorum. Hepsiyle mutlu ve huzurlu çalistim. Bir kismiyla devam edecegiz, bir kismi olmayacak, bir kismi kendisi devam etmeyecek. Bunun daha günü var, günü gelince bunu açiklariz” ifadelerini kullanan Çebi, mevcut sartlarin zor oldugunu söyleyerek, “Geldigimiz gün de durum zordu, bugün de zor. Ama artik daha saglikli kontratlarimiz var. Bundan sonra da daha saglikli kontratlar yapacagiz. Ama agir sorun hala duruyor. Bunun durmasi ve hafifletilmesi adina spor yasasi yapildi. Ihtiyaç nedeniyle yapildi bu yasa. Bu yasayi yapanlari elestirmek haddimize degil çünkü bizler bunlari hak ettik. 100 yillik çinarlari, koskoca camialari egolarimiz yüzünden çok büyük borçlarin içine soktuk. Bu borçlar artik yürütülebilir degil. Zaten biz de bunun için buradayiz. Bugün bu kadar sikintili olmasaydi zaten 2 aday degil, 12 aday olurdu. Bazilari benim iyi yönettigimi düsünüp aday olmamis olabilirler. Sosyal medyada sabahtan aksama kadar yazarlar ama aday olmazlar. Buraya gelmeyenler, baskalarini baskan adayi göstermek için dilekçe veriyorlar. Spor yasasi bizi çok zorlayacaktir ancak bu da kulüplerin iyi yönetilmesini saglayacaktir. Ancak bazi problemler var. Yöneticilerin borç verip almasi gibi maddeler biraz daha rahat tutulabilirdi. Geçmisten gelen borçlar konusunda yeni yöneticilerin de sorumluluk almasiyla ilgili bazi sorunlar var. Buraya gelebilecek saglikli, iyi niyetli yüzlerce genç yönetici adayimiz var. Onlarin da önünü kapatmamak lazim. Gençlerle yapilacak sözlesmeler yapilir. Ama Besiktas’in menfaatine aykiri seyler yapilmaz. 2 telefon gelip ‘Seni istediler’ deyip 10 kati para isterlerse olmaz. Bunu bizim çocuklarimiz yapmiyor, bunlari menajerler yapiyor. Bu menajerlerin elinden kurtarmamiz lazim çocuklarimizi. Bizim ilkelerimize, ücret politikalarimiza uyarlarsa bu imzalari atabiliriz. Yürüyen kontratlarimiz var ve kontratlar bitmeden, atilan imzalar yok. Beklemesini de biliriz bekletmeyi de biliriz” diyerek devam etti.

“TFF’nin bütün kurumlari istifa etmeli”

Hakemler hakkinda sorulan soruyu yanitlayan Çebi, “Hakem konusuna bir kez daha deginmemiz gerekecek. Hakemlerle ilgili elimizi masaya her vurdugumuzda problemi çözebilseydiniz, bugün bu konular konusulur muydu? 50 yildir her takim her maçin ardindan bunu konustu.

Bir seyi çözebilmek için sorunun oldugu yere gidip konusacaksiniz, elinizi orada masaya vuracaksiniz. Ben görevimi yaptim. TFF ve MHK Baskani’nin istifasini istemekle sorun çözülmez, sorun hakemlerde demistim. Oradakiler gitmeli, yerine genç hakemler gelmeli. Eski hakemler artik yiprandi dedik ve sonuç olarak da bir operasyon yapildi ama eksik kaldi. Besiktas’a zarar verenler kaldi, digerleri gitti. Ben liste vermedim, tamaminin degismesi gerektigini söyledim. Önümüzde yeni bir sezon basliyor. Hakemler yenilenmeli, genç hakemlerin önü açilmali. Demek ki ben gerekeni yapmisim. Eger bu bir mesaj olmadiysa, baska ne yapmaliydim? Bizi elestirecek bir sey bulamadiklari için hakemler üzerinden gidiyorlar. Bunlarla ilgili her türlü mücadeleyi verdim. Ancak operasyon eksik yapildigi için hala düzelmiyor. Insallah yeni gelecek olan TFF Yönetimi bunlari düzeltir. TFF’nin bütün kurumlarina da buradan sesleniyorum, istifa edin. Tahkim, PFDK dahil hepsi tarafli. Bu bir firsattir, hakemleri ve kurullari degistirelim. Tahkim’in son kararinda da bunu gördük. Besiktas’in tekrar edilme talebine evet demesi gereken Tahkim de umarim önümüzdeki haziran ayinda yerinde olmaz. Artik daha genç olan herkese sans tanimaliyiz. Türk futbolunun kurtulusu için bütün kurullar degismeli. Mevcut olanlarin haziran ayinda koltuklarini birakmalarini bekliyorum” dedi.

TFF Baskanligina aday olacagi yönündeki iddialar hakkinda da konusan Çebi, “Seçim haziran ortasinda ve Besiktas seçimi mayis ayinin sonunda. TFF Baskanligi için bir düsüncem olsaydi, Besiktas Baskanligi için dün dilekçemi vermezdim. Sagligim el verdigince burada hizmet etmek istiyorum. Hakem operasyonunu ben yaptirtmadim ama bunun yapilmasi gerektigini anlattim. Yapilan operasyon, benim ifadelerimin paralelinde olmustur. Demek ki Besiktas’ima zarar verenlerle gerekli sekilde mücadele etmisim. Ancak bu operasyon eksik yapildi. Tamami yapilmadigi için bu is yürümedi ve sulandirilmaya baslandi. Özellikle çiçek verenler ve bu operasyon dogru degil diyenler ve hatta geri dönüslerinde bir nebze sebebi olanlar, her maçtan sonra magdurum diyenlerdir. Hem magdurum diyorsunuz hem de bunu çözmek isteyenlere ‘Yanlis yaptin’ diyorsunuz. Buyurun, bakalim önümüzdeki sezon neler olacak. Temenni ediyorum ki, yeni gelen TFF Yönetimi bütün kurullari ve eski hakemleri gönderirler. Benim kadar Türk futbolundaki bütün takimlari magdur etmislerdir. Bu kadar sikayet edilen hakem topluluguna düdük verip sahaya çikarmak ‘Çok özelsiniz, sizden daha yetenekli genç çocugumuz yok. Allah sizden razi olsun’ demektir” ifadelerini kullandi.

“Baska kulüplerin borçlarini mi bize ciro ettiler?”

Bütçenin asilmasi halinde kulüp baskanlari ve yöneticilerine yansitilmasiyla ilgili de konusan Çebi, “Ne hikmetse bugüne kadar kimse bütçeyi yüzde 10 asmamis ama borç 4 milyar TL’yi asmis. Bugüne kadar denk bütçeler yapilmissa, bu borç nasil oldu, baska kulüplerin borçlarini mi bize ciro ettiler. Kulüp tüzügüyle spor yasasinda birbirine paralel maddeler var. Ben camiaya her seyi açikça anlatirim. Önder Karaveli’nin de, Sergen Yalçin’in da arkasinda durmaya kararliydim. Sergen hocam 2 kez ayrilmak istedi. Daha fazlasi kendisine eziyet etmekti, bunu yapmam. Önder hocamiz Katar’da kupayi aldi, herkes alkisladi ama sonrasinda yazilmayan kalmadi. Sonra hoca ben dayanamiyorum dedi.

Abdullah Avci da dahil, ben geldigimden bu yana hoca göndermedim. Valerien Ismael’den çok ümitliyim ve Sportif Direktörlük sisteminin de arkasindayim. Biz yöneticiler olarak birçok isle ugrasirken, Ümraniye’yle de ilgilenemeyiz. Ben oradaki ekibin seçimlerine güveniyorum. Ismael hocanin bugüne kadar kaçirdigi U19 maçi yok. Her maç sonrasinda çocuklarla ve hocalarla konusuyor. Gençlere de güvendigini ifade ediyor. Kendisi gitmek istemedigi sürece arkasinda duracagim. Hocamin gençlerle basaracagini düsünüyorum, basarisiz olacagini düsünmüyorum” dedi.



“Arabasini evini satan Besiktasli görmek istemiyorum”

Fan token konusuna da deginen Çebi, “Benim paraya ihtiyacim var iken, ben neden token tekliflerini kabul etmedim. Beni havalimaninda görenler, gençler her gün bir sey öneriyor. Besiktas, birilerinin para kazanma ve ziplama yeri degil. Kisiler geliyorlar ‘Baskanim elimde proje var, 6 ayda kulübün borcunu kapatiriz’ diyorlar. Iyi niyetli olabiliyor. Benim isim taraftari üzmemek. Bana teklifleri getiren arkadaslar, bu karari benim aldigimi biliyor. Sözlesmeler beni tatmin etmezse, ben bunu yapmam. Her gelen teklifi kabul etmem. Camia ‘Bunlara bak, kontrol et, bize zarar getirme’ diye beni göreve getirdi. Bir firma bana proje getirmek istese, sermayesi 50 bin TL. Ben nasil güveneyim. Kagitlara yazilanlarla Besiktas Baskanini ikna edemezsiniz. Göreceksiniz ki Besiktas, token isini herkesten daha iyi yapacaktir. Besiktas bunu yapacak ve buraya para yatiranlarin magdur olmayacagi bir sistemle yapacak. Arabasini evini satip, 1 kurusu kalmamis olan bir Besiktasli görmek istemiyorum. Bir firma bize 300 bin Dolarla geldi. Taahhüt edilenler 20-30 milyon Dolari geçmedi. Öyle 300 milyon, 400 milyon dolarlar yok ortada. Asil sorulmasi gereken, bu kadar sikinti varken ben bunu niye yapmadim?” dedi.

Göreve oldugu sürede yaptiklariyla ilgili de konusan Çebi, “KPMG raporunu çikardik, hukuka intikalini yaptik, pandemide 4 kupa kazandik. Pandemide 1 milyar gelir kaybimiz olmasina ragmen kulübü yüzdürdük. Amatörde zarari indirdik. Tüm bunlarin hepsi benim ve arkadaslarimin basardigi konulardi. Basarisiz oldugumuz bir konu görmüyorum. Hakem ve token konusunu da izah ettim. 300 bin dolarla baslayan konu 30 milyon dolara geldi. Biraz daha bekleyelim, belki 300 milyon dolar oldu. Insanlar ‘Token konusu çöktü, baskan treni kaçirdi’ diyor. Token çöktüyse, insanlarin üzerine çöktü. Belki de girmeyerek dogru yaptik. Bunun öbür tarafi da var, hesap verecegiz” açiklamasinda bulundu.

“Ben o sözü Ali Koç’a söylemedim”

Sosyal medyadaki yorumlari yapanlari kulübe davet eden Çebi, “Besiktas Kulübü’nün adresi belli. Ben her gün buradayim. Orada yazana kadar gelip yüzüme de konusabilirler. Ben maça gelirken, taraftarlarin omuzlarinda geliyorum, seviliyorum. Istifa etmemi isteyenler, genel kurula gelecekler, beni seçtirmeyecekler. Yazma çizmeyle olsaydi, ülkede hiçbir yerde baskan bulamazlar. Istifami isteyenleri kulüpte makamimin önünde bekliyorum. Cesareti olanlar gelsin. Camianin yüzde 99’nun sevgisini gördügümü ve bunun da beni motive ettigini söyleyebilirim. Altyapi tesisi olmazsa olmazimiz. Maalesef mevzuatlar önümüzü tikiyor. Yapmak zorundayiz. Elimizde proje var. Umarim en kisa zamanda realize ederiz. Seçimde kurullarin hiçbirisine müdahil olmayi düsünmüyorum. Arkadaslarimiza basarilar diliyorum. Disiplin Kurulu’nda çifte standart uygulamamalarini diliyorum. Kurallar belli. Kisilere göre kararlar alinmamali. Sicil Kurulu’nda, bindirilmis kitlara hayir diyoruz. Herkesin kendi aidatini kendisinin ödedigi, Besiktas’a yakisan bir Sicil Kurulu istiyorum. Denetim Kurulu olarak da, bugüne kadar yapilmayanlari yapan, yapmasi gerekeni yapan bir Denetleme Kurulu istiyorum” dedi.

Ali Koç’la ilgili olarak söyledigi iddia edilen ‘Saklabanlik’ konusuna da deginen Çebi, “Ali Koç’a, aileye ve bütün kulüp baskanlarina saygim var. Arkadan gelen bir arkadasin ‘Elinizi masaya vurmuyorsunuz’ diyen birisine ‘Saklaban degilim’ dedim. Rahmi Bey de, Koç Ailesi de çok önemlidir benim için. Agaçli yolda 2 çocugun yaptigini ya provokasyon ya da bir anlik hiddet olarak düsünüyorum. Umarim bir daha hata yapmazlar. Benim de çok heyecanli oldugum bir Fenerbahçe maçiydi. Ayrica taraftari bu sekilde galeyana getirmekle ilgili cümleler kurdum. Adaletten bahsediyorsaniz bizim adimizi kullanmayin. Kendi maçlarinizdan örnek verin dedim. Belki niyeti o degildir ama o gün Besiktas Baskani’ni zor durumda birakmistir. Türk futbolundaki adaletsizligi her kulüp baskani dile getirebilir. Ali Koç da bununla ilgili konusan bir arkadasimiz. Ama Besiktas için biz gerekeni konusuruz” diyerek devam etti.

“1959 öncesi sampiyonluklara, herkese esit uygulanirsa olumlu bakarim”

Görevde oldugu süreçte yoruldugunu da söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Buranin isleri kolay degil. Yoruluyorsunuz. Türk futbolunun sorunlari çok agir. Yayinci kurulus, yabanci sayisi, kurullarin taraflari, hakemlerin yipranmis durumlari gibi konulari çözmek için tecrübeli ve bilgili, bu isi bilen birine ihtiyaç var. Seçimde biz birinin tarafinda olmayiz. Bu islerde tecrübesi olan birinin en azindan 1 yillik süreçte görev almasinin faydali olacagini düsünüyorum. Kisa dönem olmasi, tecrübeli birini daha faydali kilar diye düsünüyorum” dedi.

1959 öncesi sampiyonluk hakkinda “1959 öncesi sampiyonluklar herkese esit olarak uygulanip bir kurala dayaniyorsa, benim için sorun yok. Ama birinin isine yariyor, digerinin yaramiyor dersek, o zaman olmaz. Hak ve adalet söz konusuysa neden olmasin ama laf olsun diye yapilacaksa olmasin” diyen Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, “Sorunlari çözmek için insanlar gelip görev alacak. Dolayisiyla saglikli olan seçilmis olur. Yabanci hakem konusu, benim sadece derbilerde olsun diye kullandigim bir ifadeydi. Genç Türk hakemlerin önünün açilmasi lazim. Taraftarlar bunu unutmuyor. 30 sene önceki maçin görüntüsü buluyor ve hakeme ‘Sen bizi bu maçta dogramistin’ diyor. Derbilere disaridan hakem gelmesi, mevcut olanlarin yipranmasini engelleyecekti. Ama simdi hepsi yenilenirse, disaridan hakem almaya gerek kalmaz” açiklamasinda bulundu.

“Atiba bu kulübün simgesi”

Sözlesmesi bitecek olan oyuncularla ilgili olarak “Veda edilip edilmeyeceginin kararini henüz almadik. Vida’yla henüz anlasamadik. Kendisiyle devam etmek istedigimizi de söyledik. Besiktas’in sartlarina uymayan hiçbir transferi yapmayacagim. Bir futbolcunun yillik maliyetiyle ilgili bir balans var. Atiba çok basarili ve simge olmus bir oyuncu. Yabanci kuralinda bizi zorlayacak bir durum olmazsa, Atiba’yla yola devam etmek istiyorum. Vida’nin eski kontratinin sartlari çok agirdi. Bu sartlarda olmaz. Neredeyse borcun yüzde 10’u. Ama Vida’dan faydalandik. Digerleri gibi degildi. Besiktas gençleriyle devam edecek, birisi golcü olacak sekilde 3-4 önemli isim aralarinda olacak. Altyapinin basinda Türkiye’nin en iyi hocalarindan birisi var. Altyapidaki çocuklarimizin A takimdaki oyuncularla bir araya gelmelerine, yemek yemelerine özen gösteriyoruz. Son maçta kaleci Emre’ye teknik direktörümüzün nasil yaklastiginin fotografini bulsunlar ve altyapidaki diger arkadaslarimiz odalarina assinlar. Biz hepsine güveniyoruz” açiklamasini yapan Çebi, önümüzdeki yil kulübün 120. yili olmasi sebebiyle de “Önümüzdeki sene 120. yilimiz. Sampiyonlukta kutlamalarda eksik kaldik bazi seyleri yapamadik. Bir kutlama yapmak istiyoruz” dedi.



“TFF’nin kutlamasi acemice yapilmis bir hareketti”

Cenk Tosun’un Besiktas’in evladi oldugunu vurgulayan ve kendisiyle görüstügünü söyleyen Çebi, “Görüsmeye de devam ediyorum. Ancak ücret konusunda arada fark var” ifadelerini kullandi. Trabzonsporlu oldugu konusunda yazilanlara da deginen Çebi, “Trabzon’la olmamla ilgili olarak, yazan ve söyleyenlerin en asagilik tavirlaridir. Ben bu ülkenin bir yerinde dogmak zorundaydim ve Trabzonluyum. Trabzonsporlu degilim, Trabzonlu olmaktan da gurur duyarim. 30 senelik genel kurul üyesiyim. Bunu yazanlara yaziklar olsun. Besiktas taraftarinin 15-20 milyon oldugunu düsünüyoruz, Besiktas’ta bu kadar dogan yok. Ben Besiktasliyim. Trabzonspor’un basarili olmasini istememi gerektirecek bir durum yok” diye devam etti. TFF’nin, Tahkim kararini beklemeden Trabzonspor’un sampiyonlugunu kutlamasi hakkinda “Tahkim karari netlesmeden, TFF’nin Trabzonspor’un sampiyonlugunu kutlamasi acemice bir hataydi” diyen Çebi, Abdullah Avci’ya ödenen tazminatla ilgili olarak da “Abdullah Avci’ya tazminat ödedik. Ona ödedigimiz tazminatla, diger hocalarimiza ödedigimiz ücretleri topladigimizda, kendisinin maasi kadar bir miktar oluyor. Avci’nin tazminat almasi dogru degildi, ama Besiktas’in da çok yüksek bir kaybi olmadi” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA