ADÜ Rektörü Aldemir, Türkiye Sampiyonu Takimi Agirladi

ÜNILIG Süper Ligi’nde mücadele eden ve Türkiye sampiyonu olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Futbol Takimi ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i ziyaret ederken, Rektör Aldemir de sampiyon sporculari tek tek tebrik ederek yemekte agirladi. Sampiyonluk pastasini futbolcular ve teknik heyetle kesen Rektör Aldemir, "Sizlerle gurur duyuyorum" dedi.

ADÜ Futbol Takimi, grup maçlarinda sirasiyla Ege Üniversitesi, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi ve Kütahya Dumlupinar Üniversitesi’ni eleyerek çeyrek finale, ardindan Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni eleyerek yari finale çikti. Yari finalde üç özel üniversite ve ADÜ takimlari yer aldi. ADÜ Futbol Takimi, Özel Beykent Üniversitesi’ni 6-0, yenmesinin ardindan finalde Özel Istanbul Aydin Üniversitesi’ni 2-1 yenerek Türkiye sampiyonu oldu. Sampiyon takim Aydin’a geri döner dönmez mutlulugunu ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile paylasti. Rektör Aldemir’i ziyaret eden sporcular, basta Aldemir olmak üzere kendilerine sampiyonluk yolunda destek veren herkese tesekkür etti.

"Sizlerle gurur duyuyorum"

Sampiyon sporculari Senato Salonu’nda agirlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’ne ve Aydinlilara bu sampiyonlugu tattirdiniz. Eminim ki bu basari sizinle birlikte hep gelecek. Bu sonuçla birlikte görüyoruz ki demek ki Aydin’da Süper Lig’de oynayacak bir takim olusturabiliriz. Siz su anda Süper Lig’de Aydin’i temsil edebilecek bir kapasiteye sahipsiniz. O donanimda hocalariniz da var. Çok ama çok mutlu olduk. Adnan Menderes Üniversitesi tarihinde böyle bir sey yasamadi. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bu kolay bir basari degil. Inanilmaz bir basari öyküsü yazdiniz. Bu basari sizi üniversitemizin tarihi noktalarina kaydedecek buna eminim. Bu gururu ve bu onuru Aydin’a yasattiginiz için hepinizin alninizdan öpüyorum" dedi.



"Hedefimiz dünya sampiyonlugu"

Bundan sonraki hedeflerinin dünya sampiyonlugu oldugunu ifade eden ADÜ Futbol Takimi Kaptani Mustafa Ekici, "11 vakif, 5 tane de devlet üniversitesi vardi. Bu sampiyonlugun bizim için en büyük önemi vakif üniversitelerine karsi kazanmak oldu. Arkadaslarimin hepsi de çok karakterli oyuncular. Hepimiz bir aile gibi olduk. Maç maç giderek kazandik. En sonunda da finalde de son sampiyon Istanbul Aydin Üniversitesi’ni yendik. Son sampiyonu yenerek bu basariyi elde etmek bizim için kupanin önemini bir kez daha arttirdi. Bundan sonraki hedefimiz dünya sampiyonlugu. Bu konuda takimiza ve hocalarimiza çok güveniyorum. Arkadaslarima, hocalarima, bize oralara gitme imkani sunan rektörümüze ve dekanimiza çok tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Üniversite olarak ileri düzeyde hizmet veriyoruz"

"Spor bilimleri alaninda üniversitemiz, hem sportif faaliyetler olsun hem de akademik anlamda olsun ileri düzeyde hizmet veriyor" diyen ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Burçin Ölçücü sunlari dile getirdi:

"Sampiyonlar okulu olarak bilinen Aydin Adnan Menderes Üniversitesi son olarak futbol takimizin Türkiye sampiyonu olarak bunu ilan etmesi ile birlikte tekrar taçlandirdi. Bununla beraber Birinci Lig’de birinci olan bayan ve erkek voleybol takimiz var. Türkiye sampiyonasinda serbestte Türkiye ikincisi, grekoromende de Türkiye üçüncüsü olan güres takimimiz, yine salon atletizminde Türkiye sampiyonu olan takimimiz var. Yine bu hafta Izmir’de düzenlenecek olan Süper Lig Basketbol takimimiz, yine pist atletizm takimiz Türkiye sampiyonu olma yolunda iddiali bir sekilde yarismalara hazirlaniyor. Biz hem Türkiye için hem de Aydin için enerjisi olan bir üniversiteyiz. Bu anlamda ögrencilerimizi de her konuda destekliyoruz."

Konusmalarin ardindan ADÜ Rektörü Rrof. Dr. Aldemir tarafindan sporculara ve teknik heyete tesekkür belgesi takdim edilirken, sampiyonluk pastasi kesildi. Ziyaret, Rektör Aldemir’in sampiyon takima yemek ikrami ile son buldu.

Kaynak: İHA