Abdullah Avci'ya Fahri Doktora Unvani Verildi

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci’ya, Trabzon Üniversitesi tarafindan fahri doktora unvani verildi.

Spor Toto Süper Lig’i sampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor’un Teknik Direktörü Abdullah Avci’ya, Trabzon Üniversitesi tarafindan doktora unvani verildi.

Üniversitesinin 4. kurulus yil dönümü dolayisiyla Mahmut Gologlu Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avci Trabzon’a geldiginde ilk olarak Özkan Sümer ile görüstügünü belirterek, "Geldigimde Trabzonspor Müzesi’ni gezerken ’Tarihte yer almak istiyorum’ demistim. Allah nasip etti. Trabzon’a geldigim ilk gün Özkan hoca beni aradi. Beni daha önce 2 kez Trabzonspor’a istemisti hoca olarak, ’Bize kismet olmadi. Simdi oldu, insallah iyi olacak’ dedi.

Allah topragini bol etsin" diye konustu.

Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazici’yi 2 kez evinde ziyaret ettigini belirten Avci, "Kupayi aldigimiz ilk gün planim vardi, aileyle paylasmistim. Kupa törenine tekerlekli sandalyesi ile kasketini de takarak onu çikartmak istedim. Sahne çok yüksek olunca ve erkenden uyudugunu ögrenince bunu gerçeklestiremedim" ifadelerini kullandi.

Abdullah Avci, Trabzonspor sampiyon olduktan sonra kendisini arayarak tebrik eden ilk ismin Senol Günes oldugunu da sözlerine ekledi.

Özyazici ve Günes’ne fahri doktora unvani

4. kurulus yil dönümü kutlayan Trabzon Üniversitesi, eski Trabzonspor teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazici ve Senol Günes ile teknik direktör Abdullah Avci’ya fahri doktora unvani, Trabzonspor’un efsane ismi merhum Özkan Sümer ve Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu’na ise üstün basari belgesi verilmeye karar verdi.

Kulüp Baskani Agaoglu’nun belgesi Baskan Yardimcisi Zeyyat Kafkas’a, merhum Sümer’in belgesi ise kizi Elif Sümer’e teslim edildi. Ahmet Suat Özyazici’ya belgesinin rahatsizligi nedeniyle evinde, Senol Günes’e ise ileri tarihte teslim edilecegi belirtildi.

Kaynak: İHA