ABB Sporculari Olimpiyat Madalyalarini Baskente Getirdi

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB) sporculari, Brezilya’nin Caxias do Sul kentinde düzenlenen ‘24. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlari’nda (Deaflympics) EGO Sporlu Onur Ari ile Ömer Saner altin, Bayram Aksu ile Ahmet Talha Kaçur gümüs madalya kazandi. Olimpiyatlarda FOMGET sporcusu Oguz Dönder de serbest stil kategorisinde altin madalyanin sahibi olurken, sampiyon sporcular Esenboga Havaalani’nda coskuyla karsilandi.

Brezilya’nin Caxias do Sul kentinde düzenlenen ‘24. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlari’nda (Deaflympics) EGO Sporlu 70 kiloda Onur Ari ile 92 kiloda Ömer Saner serbest stilde altin madalyanin sahibi oldu.

82 kiloda Bayram Aksu ile 87 kiloda Ahmet Talha Kaçur’un grekoromen stilde gümüs madalya kazandigi olimpiyatlarda FOMGET sporcusu Oguz Dönder de serbest stil kategorisinde rakibini maglup ederek altin madalya kazandi. Aralarinda EGO Sporlu Dursun Gözel’in de yer aldigi sporcular, Esenboga Havaalani’nda coskuyla karsilandi.

ABB spor kulüpleri tarihe geçti

ABB Zabita Daire Baskani Mustafa Koç, EGO Spor Baskani Taner Özgün, FOMGET Baskani Ahmet Öksüz ile kulüp antrenörleri ve sporculari tarafindan Türk bayraklari ile karsilanan isitme engelli sampiyon sporcular duygu dolu anlar yasadi.

EGO Sporlu Onur Ari bir ilki gerçeklestirerek olimpiyat tarihinde rakibine tek puan vermeden Sabyrzhan Rsaly’i teknik üstünlükle maglup ederek tarihe geçti.

EGO Spor Baskani Taner Özgün düsüncelerini paylasarak, “Sadece EGO Spor olarak degil Ankara Büyüksehir Belediyesine bagli spor kulüpleri tarih yazmaya devam ediyor. Vatanimiza milletimize hayirli olsun. Onlari yetistiren ailelerine ve hocalarina çok tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ankara’ya olimpiyat tarihinde ilkleri yasattiklarini belirten FOMGET Baskani Ahmet Öksüz ise, “Biz bir aileyiz. Biz inandik, inanmak basarmanin yarisidir. Biz sporcularimizi inanarak gönderdik, dualarla gönderdik. Hiç basimizi öne egdirmediler. Olimpiyat tarihinde bazi ilkleri yasatiyoruz Ankara’da. FOMGET Gençlik Spor Kulübü olarak Oguz Dönder altin madalyayla dönerek olimpiyat tarihinde Ankara’da bir ilki gerçeklestirdi” diye konustu.



ABB’nin milli güresçileri dünyaya adlarini duyurdu

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’a ilk kez sampiyonlugu yasatacaklarini belirten antrenör Ufuk Tapan, “Mansur Yavas Baskanimiza bir söz verdik. ‘Ilk Olimpiyat madalyasini baskanim biz getirecegiz’ dedik. Türk Milli Takimi olarak serbest stilde tarihte ilk kez olimpiyat sampiyonu oldu takimimiz. 3 altin madalyali olimpiyat sampiyonumuz Ankara Büyüksehir Belediyemizin sporcusu” ifadelerini kullandi.

Namaglup sampiyon olmanin sevincini yasadigini belirten Onur Ari ise, “Olimpiyat sampiyonu oldum. Desteklerinden dolayi Ufuk Hocama çok tesekkür ederim. Çok çalistik, çok emek verdik sonunda sampiyon olduk. Hiç kimseye puan vermeden 10-0 yenerek sampiyon oldum. Tarihe geçtim” seklinde konustu.

Olimpiyatlara gitmeden önce madalya sözü verdiklerini ve bu sözü yerine getirdikleri dile getiren Oguz Dönder sunlari söyledi:

“Buraya gelen herkesin ayagina saglik. Çok gurur duyuyoruz. Brezilya’ya gitmeden önce bir söz verdik. Olimpiyat madalyasini Ankara’ya getirecegiz diye. Bu altin madalyayi getirdik. Çok gururluyuz, çok mutluyuz.”

Hem bireysel hem de takim halinde sampiyon olduklarinin altini çizen Ömer Saner ise, “Takim hâlinde birinci olduk. Baskanlarimiza ve antrenörlerimize tesekkür ederiz. Onlarin sayesinde buralara geldik. Sag olsunlar, var olsunlar" dedi.

ABB Sporculari karsilamanin ardindan üstü açik otobüslerle seyahat ederek baskentlileri selamladi.

Kaynak: İHA