(ÖZEL) Dünya Sampiyonuna Davullu Zurnali Karsilama

13 Mayis tarihinde rakibini nakavt ederek Dünya Sampiyonlugu’nu ilan eden genç boksör Dilara Yücel, Eskisehir’de davul zurna ile karsilandi.

Kariyerine namaglup olarak devam eden Eskisehirli boksör Dilara Yücel, Universal Boxing Organizasyonu’nun (UBO) düzenledigi maç ile Dünya Sampiyonlugu kemerini kazandi. Rakibi Nana Chakhvashvili karsisinda çiktigi maçini nakavt ile kolay bir sekilde kazanan Yücel, UBO Dünya Sampiyonlugu kemer maçini kazanan ilk Türk kadin boksör oldu. Bu basarinin ardindan evine dönen genç sporcu, Eskisehir’in meshur kebapçisi Cigerci Aziz Usta tarafindan davul zurna ile karsilandi.

“Daha büyük organizasyonlarda ülkemizi gururlandiracagim”

Dünya Sampiyonlugu kemer maçini nakavt ile kazanarak büyük gurur yasadigini söyleyen Yücel, “Dünya Sampiyonluk maçim vardi, kazandim. Rakibim degisti son anda çünkü Tanzanyali rakibim vize sorunlarindan dolayi Türkiye’ye gelemedi. Ben de Avrupa sampiyonluk maçindaki rakibimle oynamak zorunda kaldim. Avrupa Sampiyonluk maçindan sonra bana sürekli meydan okuyan ve bana sürekli rövans maçi teklif eden rakibimi 1’inci maçta teknik nakavt ile yendim. Maçim çok kisa sürdü, rakibim havlu atti. Ben bu kadar kisa sürecegini düsünmemistim. Bundan sonra daha büyük federasyonlarin kemerleri bizi bekliyor. Daha büyük rakiplerle, daha büyük organizasyonlarda ülkemizi ve bayragimizi gururlandiracagim. Bundan sonra dünya boksun daha büyük federasyonlarinin kemerlerini, Dünya ve Avrupa sampiyonluklarina gitmeyi planliyorum. Daha büyük geceler bizi bekliyor, her sey daha yeni basladi” ifadelerini kullandi.

“Sözümüzde durduk, Dilara’yi davul zurna ile karsiladik”

Genç sporcunun sampiyonluk maçina gitmeden önce kemeri alip yanlarina getirecegine dair kendisine söz verdigini söyleyen ünlü kebapçi Cigerci Aziz Usta, “Dilara Yücel sampiyonluk maçina gitmeden önce bize kemeri alip yaniniza gelecegim diye bir söz vermisti. Sözünde durdu, biz de buradan o giderken kemeri alip ülkemize ve Eskisehir’imize kazandirirsan seni davul ve zurna ile karsilayacagiz diye bir söz vermistik. Biz de sözümüzde durduk, Dilara’yi davul ve zurna ile karsiladik. Ülkemize ve Eskisehir’imize hayirli olsun diyorum ve Dilara Yüceli tebrik ediyorum. Insallah daha da iyi yerlere gelir” seklinde konustu.



“Dilara Yücel size bir örnek olsun, yolunuzu açan bir isik olsun”

Basarili sporcunun bütün kadinlara iyi bir örnek oldugunu söyleyen 35 yillik kickboks antrenörü Mehmet Ömürlü, ”Bütün kadinlara sesleniyoruz ki, Dilara Yücel size bir örnek olsun, yolunuzu açan bir isik olsun. Eger bir insanin hedefi varsa, Dilara Yücel gibi azimle o yolda yürümeleri lazim” derken, sporla ugrasan tüm gençlere rol model oldugu için Yücel’e tesekkürlerini sunan Hilmi Yildirim da su sözleri söyledi;

”Birkaç ay önce bir Avrupa sampiyonuyla tanismaktan onur ve gurur duymustum, simdi de bir dünya sampiyonunun yaninda olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Genç kardeslerimize rol model oldugu için kendisine çok tesekkür ediyorum. Kendisini izlemeye devam edecegiz. Gençlerimize ve çocuklarimiza tanitmaya ve örnek göstermeye devam edecegiz.”

Kaynak: İHA