Nilüfer'de 'Kardes Kentler Basketbol Turnuvasi' Basladi

Nilüfer 20. Uluslararasi Spor Senlikleri çerçevesinde düzenlenen Kardes Kentler U16 Basketbol Turnuvasi Yüzüncüyil Spor Salonu’nda basladi.

19 Nisan’dan bu yana devam eden Nilüfer 20. Uluslararasi Spor Senlikleri’ne, son haftasinda Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’den ve yurtdisindan kardes kentleri de katildi.

Senlikler çerçevesinde kardes kentler arasinda basketbol turnuvasi düzenleniyor.

Bu yil 8 takimin katildigi Nilüfer Belediyesi Kardes Kentler U16 Basketbol Turnuvasi, Yüzüncüyil Spor Salonu’nda Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem’in hava atisi ile basladi.

Turnuva öncesinde sporcularla bir araya gelen Baskan Erdem, konuk takim sporcularini Nilüfer’de agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirterek, “Dostlugun kazanacagina emin oldugum müsabakalarda hepinize basarilar diliyorum” dedi.

Turnuvaya Nilüfer’in kardes kentleri olan Almanya’dan Hanau, Bulgaristan’dan Ardino, Romanyadann Braila, Bosna Hersek’ten Zavidovici, Kosova’dan Peja kenti takimlari ile Nilüfer Belediyespor ve Susurluk’un U16 basketbol takimlari katiliyor.

Kardes kentler arasindaki basketbol karsilasmalari 19 Mayis gününe kadar devam edecek. Müsabakalar sonucunda dereceye giren takimlarin ödül ve kupalari, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenecek törenle verilecek.

Kaynak: İHA