Karsli Atlet 36 Yillik Rekoru Kirarak Dünya 3'Üncü Oldu

Fransa’nin Normandy kentinde yapilan “Okullararasi Dünya Sampiyonasi’nda Karsli atlet 3 bin metreyi 8.16 saniye ile kosarken, 36 yillik rekoru da kirarak Dünya 3’üncüsü oldu.

Antrenör Bahattin Ince nezaretinde hazirliklarini Kars’ta tamamlandiktan sonra Fransa’ya giden Haydar Aliyev Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinden Utku Göler, 16 Mayis 2022 tarihinde Fransa / Normandy ’de yapilan “Okullar Arasi Dünya Sampiyonasi”nda 3 bin metrede Türkiye’yi temsil etti. Göler, 3 metreyi 8.16 saniyede kosarak Dünya 3’üncü olurken, 8.16.72’lik derecesiyle Haydar Dogan’a ait 1986’dan kalma Türkiye U18 rekorunu yeniledi. Dogan’in yine Fransa’da 1986 Gymnaside esnasinda kirdigi 8.8.22’lik dereceyi tam 36 yil sonra bir buçuk saniye gelistiren Göler, büyük bir basariya imza atti.

Göler’in basarisi memleketi Kars’ta da sevinçle karsilandi. Dünya 3’üncü olan Utku Göler, 36 yillik rekoru kirmasi ise dikkat çekti.

Öte yandan özellikle atletizmde Karsli atletlerin Dünya Sampiyonalarinda aldiklari basarili sonuçlarda antrenör Bahattin Ince’nin de çok büyük katkisi bulunuyor. Ince’nin, sporculariyla diyalogu, sporcularini iyi hazirlamasi ve motivasyonu da milli atletlerin basarili olmasinda etken oluyor.

Basarili antrenör Bahattin Ince, sporcularina her kosulda tam destek veren basta Gençlik ve Spor il Müdürü Nedim Aslan olmak üzere Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltik ve her zaman kendilerinin yaninda olan ve hiç bir zaman destegini esirgemeyen Ali Öztürk Spor Kulübü Baskani Ali Öztürk’e tesekkür etti.

Kaynak: İHA