Ali Eren Demirezen, Dünya Devine Karsi Ringe Çikiyor

Türk agir siklet boksunun dev isimlerinden Ali Eren Demirezen, 28 Mayis Cumartesi gecesi Amerikali dünya devi Kevin Johnson’a karsi ringe çikacak. Hamburg’un lüks mekanlarindan Die Bucht’ta açik havada gerçeklestirilecek olan gala basta Amerika, Ingiltere ve Almanya olmak üzere çok sayida ülkede naklen yayinlanacak.

Galanin organizatörü ve EC BOXING Yönetim Kurulu Baskani Erol Ceylan, tabiri yerindeyse tam bir agir sikletler geçidi olacak gecede birbirinden çekismeli maçlara yer vereceklerini belirterek, “Su an dünyanin en iyi boksörü olarak bilinen Tyson Furry’in promotörü Frank Warren ile birlikte düzenleyecegimiz galada birbirinden güçlü agir siklet boksörlerimiz ringe çikacak. Dünya sampiyonumuz Mahmoud Charr, çok sayida sampiyonluk yasamis olan Christian Hammer, gelecekte dünya sampiyonu olmasina kesin gözüyle bakilan Viktor Faust ve tabiki genç yetenegimiz Volkan Gökçek’te ringde olacak. Ali Eren Demirezen’in son iki maçinda Amerika’da gösterdigi yüksek performansin ardindan boks otoriteleri böyle bir maçin Ali’ye yakisacagini belirtince ben de gerekeni yaptim. Boksta kral klasmani olarak kabul edilen agir siklette bu kadar basarili boksörlerimizin olmasi kulübümüzü dünyanin seçkin kulüplerinden birisi yapiyor. Bu karsilasmalari Türkiye’de yayinlamak isteyen televizyon kanallari olursa onlarla da görüsebiliriz” seklinde konustu.



Bülent Baser: "Görevimizin bilincindeyiz"

EC BOXING Basantrenörü Bülent Baser, zorlu sinavlarin kendilerini bekledigini vurgulayarak, “Dünya devlerine karsi ringe çiktigimizin bilincindeyiz. Çok zor maçlar bizleri bekliyor fakat sporcularima olan güvenim tamdir. Zorlu antrenmanlar sirasinda sergiledikleri performansi görünce onlara olan güvenim daha da artiyor. Rakiplerimiz dünya devi de bizim sporcularimiz onlardan kalan mi? Yetistirdigimiz sporcularimiz da yakinda dünya devlerini birer birer yerlere serecekler” ifadelerini kullandi.

Vedat Alyaz: "Ali Eren Demirezen’e güvenimiz tam"

EC BOXING basin danismani Vedat Alyaz ise dünyanin dev boksörlerine karsi ringe çikmis olan Kevin Johnson’un hayatinin basarilarla dolu oldugunu vurgulayarak, "Bugüne kadar ringe çiktigi dövüsçüler hep dünyanin zirvesinde yer almis olan efsane isimlerden olusuyor. Bunlar arasinda dünya sampiyonlarindan Mahmoud Charr, su an Kiev belediye baskani da olarak Ukrayna savasinda bas mevzilerde yer alan Vitali Klitschko, su anki dünya sampiyonu Ingiliz Tyson Furry, dünyanin en iyi boksörü olarak kabul edilen sampiyon Anthony Joshua, Andy Ruiz ve daha buradan sayamadigim onlarca dünya sampiyonuyla mücadele vermis olan efsane bir sampiyon. Fakat sporcumuz Ali Eren Demirezen’e olan güvenimiz tamdir. Amerika’da kazandigi son maçlarin ardindan boks otoritelerinin takdirini kazandi. Gösterdigi performans ile dünya boks izleyicisinin sevgisine mazhar oldu” degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA