Yenimahalle'de Gençlik Festivali Basladi

Yenimahalle Belediyesi’nin 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla düzenlendigi “Yenimahalle Gençlik Festivali” sabah sporu ile basladi.

Yenimahalle Belediyesi tarafindan 19 Mayis Gençlik Spor Bayrami dolayisiyla düzenlenen “Yenimahalle Gençlik Festivali” sabah sporu ile basladi.

Vatandaslara saglikli yasamin kapilarini aralayan Yenimahalle Belediyesi, Ismail Hakki Tonguç Parki’nda saat 09.00’da uzman egitmenler esliginde 7’den 70’e herkesi sporla bulusturdu.

Hentbolda kiyasiya mücadele

Yenimahalle Belediyesi festival çerçevesinde amatör sporculari Atatürk’ü Anma Hentbol Turnuvasi’nda bulusturdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçeklesen müsabakalara, Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü, Alfa Ihtisas Spor Kulübü Kiz Erkek, Kuvayi Milliye Ortaokulu, TED Koleji, Nasrettin Hoca Ortaokulu, As Spor Kulübü ve Polatli Belediyesi Spor Kulübü Hentbol Takimlari katildi.

Turnuvada kiyasiya mücadele veren takimlar, sergiledikleri performansla büyük begeni topladi. Salonu dolduran aileler ve hentbol severler tezahüratlari ve alkislariyla sporculara destek verdi. Müsabakalari Yenimahalle Belediyesi’nin kadin hentbolculari da izledi.

Kazanan dostluk oldu

Turnuvada Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar da sporculari yalniz birakmadi. 10 takimin katildigi turnuva sonunda sporculara madalyalarini takdim eden Baskan Yasar, Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü olarak düzenledikleri turnuvaya katilan genç sporculara tesekkür etti. Gençler için her türlü altyapi imkanlarinin hazirliklarinin tamamlandigini belirten Yasar, “Yenimahalle Spor Kulübümüz, Yenimahalleli gençlerin hangi bransta spor yapmak istiyorsa o bransta yetistirmek için altyapida tüm hazirliklarini tamamladi. Yenimahalle olarak Görme Engelliler Stadi’miz, Ampute Stadi’mizla, spor merkezlerimizle, yüzme havuzlarimizla, futbol sahalarimizla ve muhtesem kapali spor salonlarimizla spor adina eksigimiz kalmadi. Tek amacimiz siz gençlerin saglikli olmasi ve kötü aliskanliklardan uzan durmasidir. Bugünden spor yapmaya baslarsaniz hem saglikli olursunuz hem de kötü aliskanliklardan uzak durursunuz” dedi.



Atatürk’ün mirasina sahip çikin

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi gençlere emanet ettigini hatirlatan Baskan Yasar, “Atatürk bu ülkeyi sizlere emanet etti. Bu ülkenin gelecegi sizlersiniz. Sizler ne kadar kendinizi gelistirir, bu millete yakisir bireyler olursaniz ülkemiz sonsuza kadar ayakta kalir. Atatürk sizlere güvendi biz de sizlere güveniyoruz. Gelecegin bugünden daha parlak olacagina olan inancimiz sizlere olan güvenimizdendir. Çok çalisin, çok okuyun, çok arastirin, sorgulayin ve asla Atatürk ve silah arkadaslarinin unutulmasina izin vermeyin. Yasasin Mustafa Kemal, yasasin 19 Mayis” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA