Türkiye'nin En Hizli Postacilari Milli Takima Seçilebilmek Için Ter Döktü

Denizli’de bölge seçmeleri elemeleri neticesinde farkli illerden dereceye giren 27 kadin ve 35 erkek sporcunun katilimiyla düzenlenen 50. Postaci Yürüyüs Yarismasi Türkiye Finali renkli görüntülere sahne oldu. Yarisma sonucunda dereceye giren ilk 3 kadin ve ilk 5 erkek postaci, Balkan Ülkeleri Postaci Yürüyüs Yarismasinda Türkiye’yi temsil edecek.



50. Postaci Yürüyüs Yarismasi Türkiye Finali’nde temsil edecek ve milli takimi belirlemek üzere düzenlenen bölge elemeleri çerçevesinde, Denizli’de olimpik yürüyüs yarismasi yapildi. Denizli Çinar meydaninda gerçeklesen yürüyüs parkurundaki yarismaya farkli illerden dereceye giren 27 kadin ve 35 erkek sporcunun katildi.

Erkek posta dagiticilari 10 kilometre, kadin posta dagiticilari ise 5 kilometrelik parkurda yaristi. Yarismada dereceye giren ilk üç erkek ve kadin takimlarda ödüller verildi.



“Bundan sonra Balkan seçmelerimiz olacak”

Kadin yarismacilar arasinda kiyasiya mücadele eden yarismaci Nermin Arslanoglu, “Ben ikinci bitirdim. Zorlu bir parkurdu ve hafif egim vardi. Bizi güneste çok yakti. Sicak havaya ragmen yine de güzel yaristi. Sakatlanmadan tamamlamak en önemlisiydi. Ben 2’inci derece aldigim için mutluyum. Su anda Türkiye finalini tamamladik. Bundan sonra Balkan seçmelerimiz olacak” dedi.



“Denizli olarak bu güzel yarismaya ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasiyoruz”

Denizli’de düzenlenen yarismaya ev sahipligi yaptiklari için çok mutlun olduklarini söyleyen Denizli Büyüksehir Baskani Osman Zolan, “Su anda Denizli’mizde postaci yürüyüsünün 50’incisi düzenleniyor. Gerçekten heyecan üst seviyede. Diger illerde birinci olan sporcular bu yarismada en iyi performansi gösteriyor. Denizli olarak bu güzel yarismaya ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasiyoruz” diye konustu.



“Yarismayi izleyince 1984 yilindaki kemal Sunal’in filmi aklimda canlandi”

Postacilarin kiyasiya mücadelesini izlemeye gelen Denizlili vatandas Mehmet Murat Ayyildiz, yarismanin kendisine Kemal Sunal’in postaci filmi aklina geldigini anlatti. Ayyildiz, “Postaci yarismasi var dediler. Ben de hemen izlemeye geldim. Gayet güzel bir etkinlik olmus. Postaci sporcular bir biriyle çok kiyasiya mücadele içindeler. Bu yarismayi izleyince 1984 yilindaki kemal Sunal’in filmi aklimda canlandi. Böyle etkinler güzel oluyor” ifadelerini kullandi.

Yarisma sonunda dereceye girenler sonuçlandi; Erkeklerde Kadir Çolak birinci, Baris Cankir ikinci, Kadir Öztürk üçüncü oldu. Kadinlarda ise birinciligi Esra Saglam, ikinciligi Nermin Arslanoglu, üçüncülügü Gülay Kaliç elde etti. Takimlarda ise; kadinlar takimlarda birinci Ankara, ikinci Genel Müdürlük, üçüncü Bursa oldu. Erkekler takimlarda birinci Trabzon, ikinci Izmir, üçüncü Istanbul yer aldi. Yarisma sonucunda dereceye giren ilk üç kadin yarismaci ve ilk 5 erkek yarismaci Balkan Ülkeleri postaci yürüyüs yarismasinda Türkiye’yi temsil edecek.

Kaynak: İHA