Solhan'da Ayak Tenisi Turnuvasi Heyecani

Bingöl’ün Solhan ilçesinde 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde 5 farkli bransin yaninda ayak tenisi müsabakalari da yapilmaya baslandi.

Solhan Kaymakamligi’nin destegiyle Gençlik Hizmetleri ile Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan 19 Mayis etkinlikleri çerçevesinde çesitli spor müsabakalarinin turnuvalari düzenleniyor. Voleybol, atletizm, satranç, masa tenisi ile birlikte bu yil turnuvaya ilk kez ayak tenisi bransi da eklendi. Organizasyonu ise Ayak Tenisi Federasyonu Bingöl Il Temsilciligi üstlendi. Ilk kez yapilacak olan turnuvaya 78 kisiden olusan 17 takim basvuruda bulunurken, müsabakalarin grup asamalari tamamlandi. Turnuvanin yari final ve final müsabakalari ise 19 Mayis Persembe günü oynanacak.

Turnuva hakkinda bilgi veren Solhan Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Zülfü Çaliskan, “2022 yili 19 Mayis etkinlikleri çerçevesinde Solhan Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü olarak 5 dalda etkinliklerimiz yapilmaktadir. Ayak tenisi dalinda gençlerimiz Türkiye sampiyonu oldu ve Avrupa’da da üçüncü oldu. Bunu baz alarak ayak tenisi etkinliklerini gerçeklestirdik. Ayak tenisi etkinliklerine 17 takimimiz katildi.

Dün ve bugün 17 takimimiz grup maçlarini bitirip son dört takimimiz kaldi. Pazartesi günü çeyrek final ve yari final maçlarimizi yapacagiz. Insallah 19 Mayis günü final müsabakalariyla ayak tenisi müsabakalarimizi da sona erdirecegiz. Bu etkinliklere katilan en küçük sporcumuz 12, en büyük sporcumuz ise 61 yasinda” dedi.



“7’den 77’ye bütün yas kategorilerinin katilimlari bizi mutlu etti”

Ayak Tenisi Federasyonu Bingöl Il Temsilcisi Serdar Demir ise, “Solhan’da Gençlik ve Spor Müdürlügümüzün düzenlemis oldugu, farkli branslarinda bulundugu ve ayak tenisi bransinin da dahil edildigi 19 Mayis Kaymakamlik Turnuvasi’na katilmis bulunmaktayiz. Ayak tenisi bransi olunca biz de üstlenmek istedik, sag olsunlar onlar da bize yardimci oldu. 17 takim katildi.

Turnuva 2 gündür sürmektedir. Grup maçlarimizi bugün tamamladik. Önümüzdeki günlerde yari final maçlarimizi yapacagiz. Gençlerin ve 7’den 77’ye bütün yas kategorilerinin katilimlari bizi ayrica mutlu etti. Ayak tenisi bransini sevdirdigimize inaniyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA