Riza Çalimbay Açiklamasi 'Kupa Finalinde Herkes Kapasitesinin En Üstüne Çikacak'

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Ziraat Türkiye Kupasi Final maçina odaklandiklarini ifade ederek, "Herkes büyük bir fedakarlik yapacak final maçinda herkes kapasitesinin en üstüne çikacak ve insallah o mutlulugu yasayacagiz" dedi.

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasinda deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-1 yendi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Teknik Direktör Riza Çalimbay, gelecek sezonda Rizespor’a basari dileyerek, "Iki takima baktigimizda her sey bitmis. Rizespor açisindan gerçekten çok üzüldüm. Burasi severek çalistigim bir yerdi. Mükemmel yillarim geçti. Hepsini de Allah’a sükür basarili sekilde tamamlamistik. Ondan dolayi Rize’nin yeri bende çok ayri. Bu kadronun da düstügüne üzüldüm. Gerçekten çok iyi bir kadrolari var. Eger kadronun yüzde 80’nini koruyabilirlerse seneye çikacaklardir. Kendilerine basarilar diliyorum" seklinde konustu.



"Final maçinda herkes kapasitesinin en üstüne çikacak"

Ziraat Türkiye Kupasi Final maçinda oynayacaklari Kayserispor müsabakasina odaklandiklarinin altini çizen Çalimbay, "Bizim için su an asil önemli olan ayin 26’sinda oynayacagimiz kupa finali. Bütün gayemiz her seyimiz orada. Burada oynadigimiz oyun bizi kupada bir yere getirmez. Burada oynadigimiz oyunun mutlaka çok üstüne çikmamiz gerekiyor. Çünkü elimize bir firsat geçti ve de bu firsati kolay yakalamadik. Sivasspor’un tarihinde ne final vardi ne de bir kupa sampiyonlugu var. Onun için bu finali kazanip kupamizi Sivas’a götürmek istiyoruz. Tabii ki bugünkü düsük tempo olabilir ama bundan önce bu futbolcularin hepsi ligde oynamis oyuncular. Bu yüzden yorgunluk, bikkinlik olabilir. Daha önce de söyledik. Biz lige en erken baslayan takimiz ve ligi de en son bitiren biz olacagiz. Avrupa’nin en yasli takimi da biziz. Onun için yorgunluk bikkinlik her sey olabilir ama herkes büyük bir fedakarlik yapacak final maçinda herkes kapasitesinin en üstüne çikacak ve insallah o mutlulugu yasayacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA