Pamukkale Belediyesporlulardan 34 Madalya Ve 8 Kupa

Pamukkale Belediyesporlu sporcular hafta sonunda 5 farkli bransta sampiyonalarda boy gösterdi. Görme Engelli Atletizm, Dart, Kick Boks, Bocce ve yagli pehlivan güreslerinde mücadele eden sporcular 34 madalya ve 8 kupa aldi.



Pamukkale Belediyesporlu sporcular güzel haberler getirmeye devam ediyor. Hafta sonunda 5 farkli bransta sporcular Pamukkale Belediyespor’u temsil etti. Görme engelli atletizm, dart, kick boks, bocce ve yagli pehlivan güreslerinde mavi-beyazli sporcular büyük basarilara imza atti. Pamukkale Belediyesporlular, toplamda 34 madalya ve 8 kupa kazandi. Pamukkale Belediyespor’un en yeni branslarindan olan görme engelli atletizmde 13-15 Mayis tarihlerinde İçel’in ev sahipliginde yapilan Görme Engelliler Atletizm Türkiye Sampiyonasi vardi. Mavi-beyazli kulübün 9 sporcuyla temsil edildigi sampiyonadan 9 madalya çikti. B3 Kadinlar Cirit Atmada Ceren Yilman, B2 Genç Kizlar Cirit Atmada Aysegül Çelik, B1 Minik Erkekler 60 metrede Tahir Uras Ercan ve B3 Yildizlar firlatma topunda Asli Çelik Türkiye birinciligi elde ederek altin madalya kazandi. B3 Yildizlar 60 metrede Batuhan Gökçe ve B3 Uzun Atlamada Osman Berkan Gökçe Türkiye ikincisi olarak gümüs madalya elde ederken, B3 Büyükler 400 metrede Emine Uysal, B2 Büyük Erkekler Uzun Atlama Mustafa Türker ve B1 Genç Kizlar 400 metrede Aysenur Ilgün de kategorilerinde e üçüncülük elde etti ve bronz madalya kazandi. Pamukkale Belediyesi Spor kulübü görme engelliler atletizm takimi 4 altin, 2 gümüs ve 3 bronz olmak üzere toplam 9 madalya ile sampiyonaya damga vurdu.

Kick Boksta 2 madalya

Pamukkale Belediyesporlu kick bokscular hafta sonunda Istanbul’da Uluslararasi Türkiye Açik (Turkish Open) Dünya Kupasi’na katilan mavi-beyazli sporculardan Ahmet Burak Canbeldek, 84 kilogram gençler kick light kategorisinde tüm rakiplerini geride birakarak Dünya Kupasi birincisi oldu. 64 kilogramda büyükler kick light kategorisinde mücadele eden Nazife Güçlü ise üçüncü olmayi basardi.

Darttan 22 madalya 8 kupa kazandi

13-15 Mayis tarihlerinde Ankara Atatürk Spor ve Sergi Salonu’nda yapilan Sehit Demet Sezen Türkiye Dart Sampiyonasi 6. Ayak siralama turlari ve ustalar turnuvasinda Pamukkale Belediyesporlu sporcular 22 madalya ve 8 de kupa kazandi. 12 sporcuyla sezon boyu Sehit Demet Sezen Türkiye Dart Sampiyonasi’nda mücadele eden mavi-beyazli kulüp basarilariyla dikkat çekti. Siralama turlari ve ustalar turnuvasi sonucunda Ömer Türkarslan namaglup sekilde Türkiye Sampiyonu olurken, Harun Salih Turgut yildiz erkekler ikincisi, Ceylin Atas genç kizlar ikincisi, Elif Öz minikler üçüncüsü ve Esma Dogan da yildiz kizlar üçüncüsü olmayi basardi. Pamukkale Belediyespor’un basarili sporcusu Zehra Gemi, yildiz kizlar, genç kizlar ve kadinlar kategorilerinde çiktigi tüm müsabakalari sampiyon olarak tamamlayarak tarihi bir basariya imza atti. Zehra Gemi, ayrica kadinlar Türkiye ikinciligi de elde etti. Basarili sporcu rakiplerine 240 puan fark atarak 2021-2022 sezonu için yapilacak olan milli müsabakalarda, seçmelere katilmadan direkt olarak yer alabilecek. Ömer Türkarslan yildiz ve minik erkeklerde 2 Türkiye birinciligi elde etti. Ceylin Atas ise Genç Kizlar kategorisinde 4 Türkiye üçüncülügü kazanirken, Elif Öz miniklerde Türkiye ikinciligi ve yildiz kizlar Türkiye üçüncülügünü kazandi. Ayse Bodur, Harun Salih Turgut ve Esma Dogan Türkiye ikinciligi elde ederken, Furkan Akman ve Pinar Önay kategorilerinde üçüncülükler kazandi. Pamukkale Belediye Spor Kulübü Dart Takimi bu turnuvada 22 madalya ve 8 kupa kazandi. Kategorilerini ilk 3 sira içinde tamamlayan sporcular kupalarina kavusurken, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu’nun açiklayacagi statülere veya yapacagi seçmelerle derecedeki sporcular dart milli takiminda yer alabilecekler. Pamukkale Belediyesporlu Ömer Türkarslan, Zehra Gemi, Harun Salih Turgut, Esma Dogan ve Ceylin Atas 11-17 Haziranda Ispanya’da yapilacak olan Avrupa Elektronik Dart Sampiyonasi’nda milli formayi giymeye hak kazanmisti.

Beytullah Sari birinci oldu

Öte yandan Pamukkale Beldiyesporlu pehlivanlardan Beytullah Sari, bu sezonun ilk madalyasini kazandi. Hafta sonunda düzenlenen 70’i baspehlivan 1170 güresçi katildigi 9. Manavgat Yagli Pehlivan Güresleri’nde mücadele eden Beytullah Sari, Tozkoparan boyunda rakipleriyle verdigi mücadeleleri kazanarak sampiyon oldu. Ayrica ayni zamanda Pamukkale Belediyespor kulübünde bocce bransinda spor yasamini sürdüren Yagmur Kalinbaldir ve Merve Fidan’in da yer aldigi Ibrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi takimi dördüncü oldu. Ülke genelinden 24 takimin katilimi ile Aydin’da yapilan Bocce Genç Kizlar Türkiye Sampiyonasi’nda müsabakalar sonunda dereceye giren Ibrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nin ödülü düzenlenen törenle verildi.

Kaynak: İHA