Özel Olimpiyatlar'da 3 Madalya

28 Ülkeden 450’yi askin sporcunun yaristigi Özel Olimpiyatlar Malta Davetli Avrupa Oyunlari’na 14 sporcu ile katilan Türkiye, bowling tek kadinlarda 1 gümüs, tek erkeklerde ise 1 altin, 1 gümüs madalya kazandi.

Türkiye Özel Sporcular Egitim ve Rehabilitasyon Dernegi (TÖSSED) sporculari Malta’da düzenlenen ve 28 ülkeden 450’yi askin zihinsel engelli sporcunun yaristigi Özel Olimpiyatlar Malta Davetli Oyunlari’nda günü 1 altin ve 2 gümüs madalya ile kapatti. Bowling tek kadinlarda Çagla Boyvadoglu gümüs madalya kazanirken, Çigdem Geçit 4.’lük kürsüsüne çikti. Tek erkeklerde ise Ismet Isim altin, Mevlüt Kalkan ise gümüs madalya gururu yasadi.

Oyunlarin açilisina katilan TÖSSED Baskani Dilek Sabanci, sporcularin kaldigi otele yaptigi ziyarette madalya kazanan sporculari kutladi, atletizm ve masa tenisi dallarinda yarisacak sporculara da moral verdi. Sabanci, dernek olarak özel sporculari desteklemeye devam edecekleri belirtirken, bu yolda toplumun tüm kesimleri ile sürdürdükleri isbirligini en üst seviyeye tasiyacaklarinin da sözünü verdi.

Kaynak: İHA